De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Savills wereldwijd Savills 2012: 500 kantoren werknemers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Savills wereldwijd Savills 2012: 500 kantoren werknemers"— Transcript van de presentatie:

1 Case Hotelbelegging Savills Advisering bij aankoop van een hotel herontwikkeling

2 Savills wereldwijd Savills 2012: 500 kantoren 20.000 werknemers
12% meer winst Business model: organische groei. veel landen & veel sectoren zowel transacties (agency + investments) als reguliere diensten (valuations, property management, consultancy and asset management services). Jeremy Helsby: “In summary, we should all be incredibly proud of these 2012 results, which were achieved despite some very challenging global markets. Savills is the best property brand in the World, we employ the best people and these great results reflect the very high quality service that you all provide to our clients across the globe.”

3 Research & Consultancy
Savills Nederland Savills Nederland: 1 kantoor (Amsterdam) 55 werknemers Sectoren: Kantoren Winkels Bedrijfsruimte Studentenwoningen Hotels Savills NL Property Management Transactions Agency Investments Consultancy Valuations Research & Consultancy HR Finance Sebastian Zwart Investments Jeroen Jansen Research & Consultancy

4 Case uitleg Samenvatting Jullie worden in vier teams ingedeeld. Elk team vertegenwoordigt de beleggingsafdeling van Savills. De beleggingsafdeling heeft goede contacten met grote internationale beleggers en wordt met grote regelmatig gevraagd nieuwe proposities aan te dragen voor beleggingen in Nederland. Onder deze klantenkring bevinden zich ook een aantal internationale beleggers die geïnteresseerd zijn in hotelbeleggingen in de grootste steden van Nederland. Jullie zijn een interessante nieuwe mogelijkheid op de het spoor gekomen en gaan die voorleggen aan JJ Hotel Invest Group uit Duitsland.

5 Case uitleg Situatieschets Je bent werkzaam bij Savills Investments en je hebt uit de markt vernomen dat een commercieel bedrijf, dat nu in een m2 groot historisch grachtenpand in het centrum van Amsterdam is gevestigd, gaat verhuizen naar een nieuwe, beter bereikbare locatie. Het monumentale gebouw is eigendom van een groot Nederlandse beleggingsfonds, dat de hele portefeuille aan het doorlichten is. Jij verwacht dat het gebouw overtollig wordt verklaard en dus verkocht gaat worden. Omdat je de kansen voor een nieuwe kantoorgebruiker niet hoog inschat zou herontwikkeling een goede optie zijn. Toevallig heb je recentelijk tijdens het International Hotel Investment Forum (IHIF) in Berlijn een belegger gesproken die geïnteresseerd is in hotelbeleggingen in Amsterdam. Deze belegger, te weten JJ Hotel Invest Group, heeft ervaring met herontwikkelings-projecten. Je ziet dit dan ook als een unieke gelegenheid om het gebouw onder de aandacht te brengen van deze partij.

6 Case uitleg Casus Het is aan Savills om deze belegger zo goed mogelijk te adviseren. Deze belegger wilt mogelijk meer vastgoed kopen in Nederland. Voor Savills is dit dus een enorme kans om de belegger langdurig aan zich te binden. Om de interesse van de belegger te wekken kies je er voor om projectinformatie op te stellen met daarin de belangrijkste aspecten ten aanzien van deze beleggingsmogelijkheid inclusief een onderbouwing van het door jou geadviseerde investeringsvolume. Om de belegger goed te adviseren moet je de volgende drie vragen uitwerken … (Zorg ervoor dat je de taken een beetje verdeeld, maar hou wel doorlopend ruggespraak met elkaar, zodat er een consistent advies komt te liggen)

7 Case uitleg Vragen die jullie moeten beantwoorden 1) Hoe zou het document eruit moeten zien dat jullie willen presenteren aan de belegger? Wat zou hierin moeten staan? Welke elementen neem je mee? Waar leg je speciale nadruk op? 2) Wat voor type hotel zou je adviseren? Houdt rekening met o.a. het bestemmingsplan, de marktontwikkelingen/-kansen, en natuurlijk de voorkeuren/beperkingen van een internationale belegger. 3) Maak een opzet voor een eenvoudige calculatie: welk bedrag zou betaald kunnen worden voor de aankoop van het huidige pand? Gebruik hiervoor de elementen die zijn opgenomen op het A4tje dat ik heb uitgedeeld. Zorg ervoor dat de berekening goed uit te leggen is aan de belegger. Alles presenteren op een handgeschreven, maar wel overzichtelijke, nette en goed leesbare sheet.

8 Case uitleg Programma ronde I (13.50 – 14.50) uur introductie Savills en case uur werken aan case en voorbereiden presentatie uur presenteren case aan belegger uur presentaties / discussie / uitwerking Savills Programma ronde II (15.05 – 16.05) uur introductie Savills en case uur werken aan case en voorbereiden presentatie uur presenteren case aan belegger uur presentaties / discussie / uitwerking Savills


Download ppt "Savills wereldwijd Savills 2012: 500 kantoren werknemers"

Verwante presentaties


Ads door Google