De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen van de problemen afhankelijk van de socioculturele situatie om beslissingen te nemen die de vitaliteit van het instituut bevorderen, in trouw aan de geest van het begin en aan het historische moment van de Kerk. ( C 135 )

4 We mogen ons allemaal persoonlijk betrokken weten want het algemeen kapittel is van elke Dochter van Maria Hulp

5 Het XXII algemeen kapittel begint op 18 september 2008 in Rome, in het Algemeen huis na een periode van kennismaking en een retraite in Mornese ( 8 – 15 September 2008 )

6 De Moeder en de Algemene Raad hebben het thema van het Kapittel geformuleerd en het thema in een omzendbrief uitgediept. De realiteit waarin we leven was voortdurend aanwezig bij het onderscheidingsproces.

7 De gebeutenissen binnen de Kerk… tekenen onze tijd de getuigenis van Johannes Paulus II de overgang naar Benedictus XVI de encycliek van de Paus : God is Liefde / Deus Caritas Est

8 De voorbereiding en de viering van het eerste internationaal congres van het Godgewijde Leven in 2004 was een genadetijd: Passie voor Christus en passie voor de mensheid

9 Betekenisvolle gebeurtenissen voor ons Instituut: De weg van inculturatie van het vormingsproces de ervaring van het ‘Seminarie van spiritualiteit van verbondenheid’. Het uitwerken van de Oriëntaties voor onze educatieve zending en van de de tekst ‘Samenwerken aan ontwikkeling’ De 125 ste verjaardag van de dood van Maria Domenica Mazzarello 150 jaar geleden stierf Mama Margeritha Occhiena, ze werd in 2006 eerbiedwaardig verklaard 25 jaar geleden werde de actuele constituties goedgekeurd (1982 - 2007 ) 100 jaar geleden stierven zr. Theresa Valsé Pantellini ( 2007 ) en zr Magdalena Morano ( 2008 )

10 De driejaarlijkse verifica’s zijn telkens een sterk moment. Er werden specifieke voorstellen voor het AK geformuleerd: de opvoedende gemeenschap het Preventief Systeem de passie voor Christus en voor de armste jongeren vorming samen met leken d aanwezigheid van Maria

11 De eerste formulering van het kapittelthema is naar de verschillende provincies gestuurd. Rekening houdend met de bedenkingen werd het thema gekozen dat verwijst naar die het hart is van het Evangelie en van het preventief systeem: Geroepen om vandaag, teken en uitdrukking te zijn van de voorkomende liefde van God.

12 Het is een duidelijke oproep en verwijzing naar het eerste artikel van de constituties : >

13 … en naar andere artikels : C8, C18 C63, C68


Download ppt "Het Algemeen Kapittel : «Het is een topmoment van bezinning, van evaluatie en oriëntering bij het gezamelijk zoeken naar Gods wil». Het doel: « Bestuderen."

Verwante presentaties


Ads door Google