De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1."— Transcript van de presentatie:

1 “ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1

2 Extremen … Extreme fanaticisme Dode formalisme

3 De Gaven 1 De BELOFTE: Aan welke tekenen had Jesus gezegd dat de gelovigen herkenbaar zullen zijn? Markus 16:15 ‑ 18

4 2 De VERVULLING: De dag v/h Pinksterfeest: Handelingen 2 Thuis bij Cornelius: Handelingen 10 & 11 De Derde Verwijzing: Handelingen 19 De Gaven

5 Het bewijs van de Bijbel maakt kenbaar: De “nieuwe talen” verwijst in Handelingen 2 waren bekende talen. (Handelingen 10 & 19) De gave maakte het mogelijk dat het evangelie in de taal van de toehoorders werd bekendgemaakt. De gave van vreemde talen werd gegeven als een bewijs van ontvangst van de Heilige Geest in Handelingen 2,10 & 19. De gave van tongen was niet het bewijs van de doop van de Heilige Geest omdat niet iedereen sprak in tongen.

6 -4 de referentie naar Tongen- 1 Corinthiërs 12-14 Algemene aanmerkingen Paulus … a.Shreef om problemen in de kerk aan te pakken. b.Had de gave van tongen niet gedefinieerd. c.Gaf advies omtrent het gebruiken van de gave om in andere talen te spreken.

7 1 Corinthiërs 12-14 Specifieke aanmerkingen De Heilige Geest geeft verschillende gaven aan mensen. In tongen spreken is één van de gaven. Wij moeten ons richten “op de hoogste gaven." Streven om God’s boodschap op een intelligente, helder en begrijpelijke manier aan te kondigen. De gave is onder de controle van de persoon. “verhindert het spreken in tongetaal niet.” “laat alles betamelijk en ordelijk geschieden."

8 De Ordelijke Gebruik van Gaven! Wat voor instructies geeft Paulus? (1 Cor. 14: 26-33) 1.Gelegenheid om bij te dragen (v 26) 2.Gebruikt om de gemeente op te bouwen (v 26) 3.Alleen 2 of 3 mag spreken (v 27) 4.Zwijgen – als geen uitlegger aanwezig is (v 27, 28) 5.Woorden van degenen die profeten – beoordelen (v 29) 6.De gave is beheerst door de individu (v 32) … “een bevel des Heeren” (v 36 ‑ 38)

9 “Richt u op de hoogste gaven” Verlangt naar Hunkert er naar Dorst naar Smachten naar “Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar u, o God” (Psalm 42:1)


Download ppt "“ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1."

Verwante presentaties


Ads door Google