De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Germanen In het begin van de jaartelling bestond Nederland voor het grootste gedeelte uit moeras, veengebieden en zandgronden. Er woonden verschillende.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Germanen In het begin van de jaartelling bestond Nederland voor het grootste gedeelte uit moeras, veengebieden en zandgronden. Er woonden verschillende."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Germanen

3 In het begin van de jaartelling bestond Nederland voor het grootste gedeelte uit moeras, veengebieden en zandgronden. Er woonden verschillende stammen: Friezen, Bataven, Tubanten etc. In het begin van de jaartelling bestond Nederland voor het grootste gedeelte uit moeras, veengebieden en zandgronden. Er woonden verschillende stammen: Friezen, Bataven, Tubanten etc. Het waren voornamelijk boeren die in kleine dorpen woonden. De Romeinen hadden Gallië (Frankrijk) en België veroverd en wilden verder naar het noorden en westen. De komst van de Romeinen was ingrijpend voor de inheemse cultuur. Ze zorgden voor vrede, bevorderden de handel en brachten nieuwe technieken mee Het waren voornamelijk boeren die in kleine dorpen woonden. De Romeinen hadden Gallië (Frankrijk) en België veroverd en wilden verder naar het noorden en westen. De komst van de Romeinen was ingrijpend voor de inheemse cultuur. Ze zorgden voor vrede, bevorderden de handel en brachten nieuwe technieken mee

4 Dit is een graf ?

5 Germaanse dorpen

6 Germanen…..(En Romeinen)

7 Dit zijn de beelden uit hun huizen

8 De Germaanse tekens

9 Geld, dat gebruikten ze niet. Maar later kwam er geld met afbeeldingen uit hun tijd! Maar later kwam er geld met afbeeldingen uit hun tijd!


Download ppt "De Germanen In het begin van de jaartelling bestond Nederland voor het grootste gedeelte uit moeras, veengebieden en zandgronden. Er woonden verschillende."

Verwante presentaties


Ads door Google