De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Temperatuur en moleculen 4.1 en 4.2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Temperatuur en moleculen 4.1 en 4.2"— Transcript van de presentatie:

1 Temperatuur en moleculen 4.1 en 4.2
Door: Mandy en Sanne A2A

2 4.1 Waar gaat hoofdstuk 4 over?
Temperatuur is erg belangrijk in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld: de temperatuur is daar nooit lager dan 21 graden. De temperatuur is de enige basisgrootheid waarvan een werkwoord is afgeleid. Temperaturen(= temperatuur meten).

3 Temperatuur geeft aan hoe warm iets is, maar niet de hoeveelheid warmte.
Meest bekende eenheid: Graad celcius (wordt vaak weergegeven met: °C) , is geen SI-eenheid! SI-eenheid van een temperatuur wordt in het dagelijks leven bijna nooit gebruikt.

4 4.2 Temperatuur: Hoe warm iets is.
* Temperatuur kun je niet goed vaststellen met je gevoel, want iedereen voelt andere temperaturen. * Temperatuur is de grootheid die je met een thermometer meet. * Temperatuur en warmte is niet hetzelfde.

5 Soorten thermometers Een vloeistofthermometer gaat stijgen of dalen bij verwarming en afkoeling. Bimetaalthermometers worden veel toegepast. Maximum-minimumthermometer die worden veel op school gebruikt. Hij geeft over een bepaalde periode de hoogste temperatuur en de laagste temperatuur aan.

6 koortsthermometer gebruik je om je lichaamstemperatuur te meten
koortsthermometer gebruik je om je lichaamstemperatuur te meten. Omdat hoge koorts dodelijk is, moet een koortsthermometer erg nauwkeurig zijn. Men gebruikt meestal 2 soorten koortsthermometers: vloeistof koortsthermometer en de digitale koortsthermometer.

7

8 De grondeenheid van temperatuur
Graad Celsius is de meest gebruikte eenheid van temperatuur. Maar de grondeenheid is Kelvin. Het absolute nulpunt is de laagst mogelijke temperatuur. Het absolute nulpunt ligt bij -273°C = 0 K. Kelvintemperatuur=273+celsiustempera- tuur. In formule: T= 273°C+ T

9 EINDE


Download ppt "Temperatuur en moleculen 4.1 en 4.2"

Verwante presentaties


Ads door Google