De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Diversen in hedendaagse muziek. TURF Fragment In de tijd van Tv en Internet kunnen ook ‘gewone’ mensen een gooi doen naar de sterrenstatus. In America’s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Diversen in hedendaagse muziek. TURF Fragment In de tijd van Tv en Internet kunnen ook ‘gewone’ mensen een gooi doen naar de sterrenstatus. In America’s."— Transcript van de presentatie:

1 diversen in hedendaagse muziek

2 TURF Fragment In de tijd van Tv en Internet kunnen ook ‘gewone’ mensen een gooi doen naar de sterrenstatus. In America’s got Talent doet een straat- danser, genaamd TURF, mee aan de danscompetitie. Bekijk het fragment waarin je TURF aan het werk ziet. 1.Leg uit welke rol het publiek speelt bij de totstandkoming van de bekendheid van TURF. 2. Leg uit in hoeverre je shows als America’s got Talent een dans- wedstrijd vindt, of dat het eigenlijk meer een populariteitswedstrijd is.

3 Triadisch Ballett - 1922 Bekijk een stukje van het eerste deel van het Ballett “Gelb”. 3. Beschrijf het bewegingsrepertoir van de gele figuur. Noem minimaal drie kenmerken 4. Welke relatie bestaat er tussen de kostumering en de dansbewe- gingen van de Gele figuur? 5. Beschrijf de relatie tussen bewegingen en muziek 6. Welke kenmerken van academisch ballet zie je in het fragment van de Gele figuur?

4

5 Daft Punk: Around the World Fragment Bekijk het fragment van Around the World. 7. Met behulp van welke instrumenten kwam dit nummer tot stand? Vergelijk de dansbewegingen in deze clip met die van de Gele figuur uit het Triadische ballett. 8. Benoem tenminste drie overeenkomsten. De robotachtige bewegingen van de figuren in de clip doen Denken aan de leden van de Duitse popgroep Kraftwerk.

6 Kraftwerk Kraftwerk is een Duitse band die elektronische muziek maakt. In 1975 maakten zij het nummer Autobahn, waar- mee ze beroemd werden. Beluister het muziekfragment. muziekfragment 9. Welke robotachtige aspecten bevat dit optreden van Kraftwerk? Noem er drie. 10. Benoem drie muzikale elementen die verwijzen naar de titel van het nummer: ‘Autobahn’. 11. Leg uit of je de beelden die achter de bandleden gepro- jecteerd worden bij de muzikale uitvoering vindt passen.

7 Afrika Mambaattaa: ‘Planet Rock’ De Amerikaanse band Afrika Mambaattaa geeft aan gein- spireerd te zijn door Kraftwerk. 12. Noem drie aspecten in het nummer Planet Rock waar- uit de invloed van Kraftwerk blijkt. In het nummer Planet Rock en de bijbehorende clip zijn echter ook invloeden van andere muziekstijlen verwerkt. 13. Benoem nog twee andere muziekstijlen die je uit het nummer of de clip afleidt en leg je antwoord uit. De bandleden dragen opvallende kostuums tijdens hun optredens. 14. Breng de kostuums in verband met een mogelijke boodschap door de band.

8 Fuerza Bruta Lees de tekst in je boek op blz. 247. Bekijk het fragment van een van hun optredens. Fragment 15. Vertel welke Argentijnse aspecten je hoort in de muziek. 16. Welke disciplines zie je in dit optreden? Fuerza Bruta’s optredens zijn een fysieke ervaring. 17. Benoem drie fysieke aspecten die je in het fragment ziet. 18. Welke bedoelingen zou Fuerza Bruta kunnen hebben met deze fysieke aspecten van hun optredens?

9 OK Go: “here it goes again” Bekijk het fragment.fragment Het nummer ‘Here it goes again’ verkreeg grote bekendheid door deze clip op YouTube. 19 Kun je deze populariteit verklaren vanuit de clip? 20 Leg het verband tussen muziek en bewegingen. In de jaren ‘80 en ‘90 zorgden MTV en TMF voor bekend- heid van nummers en bands via non-stop uitzendingen van videoclips. 21 Waarom heeft het nagenoeg verdwijnen van MTV geen effect op de populariteit van de videoclip?


Download ppt "Diversen in hedendaagse muziek. TURF Fragment In de tijd van Tv en Internet kunnen ook ‘gewone’ mensen een gooi doen naar de sterrenstatus. In America’s."

Verwante presentaties


Ads door Google