De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Methodisch werken Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Methodisch werken Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe."— Transcript van de presentatie:

1 Methodisch werken Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe groot is de kans dat het andere kind een dochter is? A25% B33% C50% D66% E100% Maak een beredeneerde keuze en schrijf deze op een papiertje.

2 Heb je gekozen? Klik voor het goede antwoord. A25% B33% C50% D66% E100% De meesten zullen antwoord C (50%) gekozen hebben. Het juiste antwoord D (66%) gaat tegen onze intuïtie en logica in.

3 Hoe kan dit? In schema zijn de volgende 4 combinaties mogelijk: Oudste kind zoon dochter Jongste kind zoondochterzoondochter Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe groot is de kans dat het andere kind een dochter is?

4 Hoe kan dit? De combinatie van 2 dochters is niet mogelijk: (er is verteld dat: “ één een jongen is”) Oudste kind zoon dochter Jongste kind zoondochterzoondochter Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe groot is de kans dat het andere kind een dochter is?

5 Hoe kan dit? We strepen de benoemde zoon: (in de overgebleven mogelijkheden) Oudste kind zoon dochter Jongste kind zoondochterzoondochter Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe groot is de kans dat het andere kind een dochter is?

6 Hoe kan dit? Dus 66 procent kans op een dochter! Oudste kind zoon dochter Jongste kind zoondochterzoondochter Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe groot is de kans dat het andere kind een dochter is?


Download ppt "Methodisch werken Als hulpverlener kom je in een gezin. Bij de kennismaking vertellen de ouders dat zij twee kinderen hebben. Eén kind is een jongen. Hoe."

Verwante presentaties


Ads door Google