De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij de HCC Haaglanden Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij de HCC Haaglanden Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij de HCC Haaglanden Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes

2 Interngeheugen.com Een programmaatje wat je computer aftast wat er aan geheugen bijgeplaatst kan worden. Makkelijk te installeren Vrijblijvend advies geeft. Op maat je de gegevens levert wat je nodig hebt. Betrouwbaar. En ook nog prijsconcurrerend is.

3

4

5

6

7 Twijfelt u over het advies ??? In uitzonderlijke gevallen geeft deze online-scan een ander systeem weer dan het uwe. De weergegeven modules zijn dan niet voor uw systeem bedoeld maar een systeem met een bijna overeenkomend modelnummer. In zo,n situatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij Kijken het graag voor u na.

8 BitTorrent Wat is een Torrent en wat kan je er mee?????

9 BitTorrent (van het Engels torrent, dat stortvloed betekent) is een systeem om peer- to-peer gegevens uit te wisselen, dat gebruik maakt van een centrale locatie (de tracker) die de downloads coördineert maar zelf geen bestanden levert. Het downloaden gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van stukken van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden. Zo'n gecoördineerde groep wordt torrent genoemd.Engelspeer- to-peer

10 Tevens is Bittorrent de naam van de toepassing van Bram Cohen, degene die het bittorrentprotocol heeft ontworpen.Bram Cohenprotocol Het centrale distributiepunt wordt tracker genoemd.tracker Diegenen die het hele bestand al hebben en alleen nog maar uploaden, worden seeders genoemd; zij die nog bezig zijn met het downloaden van het bestand heten leechers. Privétracker (betaald)of publieke tracker (gratis) Bron:nl.wikipedia.org/wiki/bitTorrent

11 Bezoek de Wikipedia van BitTorrent Er bevindt zich ook een volledige uitleg in geluid voor diegene die moeite hebben met lezen, zet je Headphones op en luisteren maar. Voor meer informatie over torrents

12 Hoe !!! Een MP3 muziek torrent zoeken Probeer zoveel mogelijk informatie op te geven in de Google zoekregel. Hoe meer gegevens hoe meer kans op hetgeen je zoekt, voeg er altijd torrent bij en je vind zoals in het voorbeeld je resultaat. torrent buddy holly geeft 155 duizend resultaten.

13

14 Als je dan kiest voor thepiratebay.org/music/artist/buddy+holly krijg je dit, laat je niet afleiden door aanbiedingen en banners. Gegevens zoals het aantal seeders (54) en het aantal leechers (3) oftewel hoeveel aanbieders en afnemers zijn er op dat moment. Vaak staat de hoogste bovenaan.

15

16 Alvorens deze torrent te kunnen downloaden hebben we nog een programma nodig die alles binnen kan halen, we gebruiken daarvoor, een van de vele Clients wat je uitspreekt als Mutorrent, voor de meeste onder ons niet onbekend.

17 Het aantal leechers en seeders wisselt ieder moment, maar hoe meer seeders hoe beter, nu alleen nog de torrent activeren in mutorrent en klaar is kees, oh nee André

18 Hierin achtereenvolgens de IP adressen van de aanbieders en afnemers dan de Client zoals je ziet het meest gebruikte is Mutorrent, dan de vlag, de hoeveelheid in procenten down en up snelheid en de hoeveelheid in KB

19 Hier een overzicht van de blokken zoals ze binnen komen en van wie, en dan te bedenken dat dit voor ieder nummer zo gaat.

20 Hier is 100% klaar van dat ene nummer wat je zocht ????? Wil je de andere alsnog hebben click je met rechts op de regel van het nummer dat je wil en geef de hoogste prioriteit en hij begint vervolgens ook die binnen te halen.

21 Zoals je kunt zien zijn er 20 seeds om te leveren en 2 om te uploaden binnen 1 minuut heb je het nummer.

22 Natuurlijk zijn er nog wat instellingen aan het programma te doen maar die puur om te regelen waar je je downloads wilt hebben en waar je de upload en download snelheid mee kunt regelen, dit zal ik tonen in de praktijk na de pauze. Tot slot hiervan nog dit je Client Mutorrent stop pas wanneer je hem echt hebt uitgezet en niet alleen met je rode kruisje.

23 De volgende stap is het bestand importeren in een muziek programma, ik gebruik al jaren I Tunes wat erg veel informatie kan bevatten en wat veel meer mogelijkheden bied als alleen maar afspelen van het nummer. Ik zal hier vandaag niet ingaan op het installeren van dit programma indien je zelf iets anders gebruikt weet je vanaf hier ook wel wat je met dat binnengehaalde MP3 kan en moet doen. Maar indien je wat meer wilt blijf dan opletten en val niet in slaap.

24 I-Tunes zoals op mijn Desktop ATV met al een nummer zonder plaatje, maar ook met een Bibliotheek van André

25 Een Bibliotheek op mijn Apple die gedeeld wordt via het netwerk van bijna 32000 nummers

26 Zoals je ziet in de downloadmap van gebruiker André Toshiba Vista staan reeds 4 nummers die we hebben binnen gehaald

27 Zo nu staan de nummers in I-Tunes en gaan we proberen er een passend en orgineel front plaatje te vinden. Er zijn meerdere mogelijkheden wanneer je een Account bij Apple-Store hebt kun je bij geavanceerd albumillustraties op halen. En anders moet je zoeken met Google in afbeeldingen.

28

29 Je ziet binnen een oogwenk heb ik via albumillustraties mijn plaatje compleet, maar dit lukt mij ook niet altijd want zoals je kunt zien is dat nummer wat er al opstond niet voorzien.

30 Nu heb ik altijd wel nummers klaar staan om nog uitgezocht te worden zoals ook nu wat country nummers beginnend met een W, album toevoegen en vervolgens afbeeldingen zoeken, dat kan zijn in Amazon of Wikipedia er is altijd wel wat te vinden, vervolgens vanaf welke Plaat of CD en je vind de juiste titel en tracknummer als je die nog niet had. Vervolgens kun je dit aanpassen met weergave opties, zoveel als je wil.

31 Hier heb ik een keuze gemaakt naast album, tijd v/h nummer, artiest, album, genre, tracknr, jaar, grootte van het nummer, Bitsnelheid, en hoeveel keer afgespeeld. Probeer altijd een zo hoog mogelijke bitsnelheid te vinden in je torrents, de kwaliteit is dan over het algemeen beter, 320 kbps is het maximum voor MP3 en minder dan 128 kbps is vaak duidelijk slecht.

32 Nu nog de praktijk zodat het e.e.a. misschien nog wat duidelijker wordt, ik zal wederom een PDF en PPS maken om via de HCC Haaglanden site te kunnen ophalen.

33 En dan tot slot nog dit ook al komt HCC in moeilijker vaarwater we moeten wel blijven varen ook al kost dat wat meer energie. Zijn er nog mensen die ook eens willen presenteren of uitleggen hoe zij met hun computer omgaan (spelen) het geeft niet wat, een van de meer ervaren willen altijd wel met raad en daad bijstaan. Of zijn er nog leden die eens wat dieper willen ingaan op programma’s meld dit dan zodat we er samen wat van kunnen maken. Schroom niet het is altijd een leermoment en je bent nooit te oud om te ………


Download ppt "Welkom bij de HCC Haaglanden Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes."

Verwante presentaties


Ads door Google