De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

God roept Abraham Het doel van Gods roeping De manier waarop God roept

Verwante presentaties


Presentatie over: "God roept Abraham Het doel van Gods roeping De manier waarop God roept"— Transcript van de presentatie:

1

2 God roept Abraham Het doel van Gods roeping De manier waarop God roept
Abrahams antwoord op zijn roeping

3 1. Het doel van Gods roeping
Een verhaal over het individu Abraham? Unieke plek van Abraham. Wij zijn Abraham niet ‘Jezus Christus, zoon van David, zoon van Abraham’ Reddingsplan van God achter de roeping van Abraham Met het oog op de alle volken, de hele wereld Gods naam moet weer klinken en zichtbaar worden Zegen voor Abraham strekt zich uit tot vandaag!

4 2. De manier waarop God roept
Is Abraham de ideale kandidaat? Hij gaat toch meteen op weg? Abraham en zijn familie waren afgodendienaars. Godskennis was – opnieuw – uitgedoofd. Nergens in de Bijbel: Abraham sprong eruit. God roept tot zijn wonderbaar licht Het gaat bij God niet om je prestaties Je ziet hier iets van Gods vrije gunst ‘Zomaar’ komt er roeping op je af. Genade!

5 2. De manier waarop God roept
Gods geduld Terach was al op weggegaan naar Kanaän : eerdere roeping van Abraham, in Ur. Ze stranden in Haran en vestigen zich daar: de roeping raakt uit beeld. God roept nog een keer: Maar pas na de dood van vader Terach God geeft (je) niet zomaar op!

6 3. Abrahams antwoord op Gods roeping
Abraham gaat. Zonder te weten waar hij uit zal komen. Geloven is niet: Weten hoe het allemaal precies zal gaan Weten hoe het allemaal zit.

7 3. Abrahams antwoord op Gods roeping
Geloven is wél: De einduitkomst weten De stad met fundamenten zien gloren Het land claimen voor de Heer / Zijn naam uitroepen Een ander tot zegen zijn Hoe kunnen wij tot een zegen zijn? Alle terreinen van het leven claimen voor de Heer Voorbeeld: deelzondag Uit je luie stoel, uit je comfort zone. Vreemdelingschap. Eens zal de aarde van Gods heerlijkheid vol zijn!


Download ppt "God roept Abraham Het doel van Gods roeping De manier waarop God roept"

Verwante presentaties


Ads door Google