De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatiesystemen in de Bouw 7M711 Joran Jessurun en Jos van Leeuwen Week 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatiesystemen in de Bouw 7M711 Joran Jessurun en Jos van Leeuwen Week 2."— Transcript van de presentatie:

1 Informatiesystemen in de Bouw 7M711 Joran Jessurun en Jos van Leeuwen Week 2

2 Use Cases

3 Use Case definitie Fowler: A use case is a typical interaction that a user has with a system in order to achieve some goals. A use case is a description of a set of sequence of actions, including variants, that a system performs to yield an observable result of value to an actor. Cockburn: A use case describes a system’s behavior. Een use case is een duidelijke manier om met de eindgebruiker te communiceren over wat een systeem zou moeten doen onder welke omstandigheden.

4 Use Case diagram voorbeeld

5 Use Case model concepten 1 Een actor is een entiteit die buiten het systeem staat en direct communiceert met het systeem. Een actor is een rol die een gebruiker in de context van een systeem speelt. Actors – what exists outside the system (Rumbaugh) [external “participants”/”roles”)

6 Use Case model concepten 2 Een use-case is een beschrijving van een reeks van interacties tussen één of meer actoren en het systeem. Een use-case is een verzameling scenario’s. deze scenario’s hebben gemeen dat ze een doelstelling van een gebruiker ondersteunen.

7 Scenario Een scenario is een reeks stappen waarmee een interactie wordt beschreven tussen een gebruiker en een systeem.

8 Voorbeeld van use-case tekst

9

10 Use Case diagram voorbeeld

11 Relaties tussen use-cases Uses / Include : wanneer een bepaald gedrag in verschillende use-cases terugkeert en ervoor gekozen is de beschrijving van dit gedrag niet te kopiëren. Extend : is in principe hetzelfde als een generalisatie maar is aan meer regels gebonden. De uitbreidende use-case mag alleen extra gedrag toevoegen bij bepaalde gedeclareerde extensiepunten.

12 Introductie Pascal


Download ppt "Informatiesystemen in de Bouw 7M711 Joran Jessurun en Jos van Leeuwen Week 2."

Verwante presentaties


Ads door Google