De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen."— Transcript van de presentatie:

1

2 maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen en water.

3 enorme winkelcentra onder de grond, je hebt er geen idee van wat er allemaal onder de grond is. 't sneeuwt daar, 't is daar zo ongelovelijk koud in de winter, min dertig, min veertig graden, dat 't ook wel moet.

4 daar ben ik een paar dagen gebleven, ligt heel mooi, ook aan water net als san francisco, eilanden d'r omheen, erg leuk.

5 toch vond ik 't wel heel indrukwekkend.

6 de cn tower hebben we ook gezien, uiteraard gezien in toronto.

7 heel raar accent hebben ze daar.

8 ja, het leuke van met de trein gaan is dat je dus heen en weer kan lopen in wagons.

9 uiteindelijk heb ik dus een vakantie gehad met allemaal steden, ik heb allemaal steden gezien, en af en toe wat natuurgeweld, watervallen of bergen vanuit de trein.

10 het schijnt op kaapstad te lijken, maar dat zou ik niet kunnen vertellen want ik ben nog nooit in kaapstad geweest.

11 dat is vier dagen lang in de trein zitten ongeveer.

12 vond ie erg vreemd.

13 was erg leuk, leuke mensen ontmoet, mooi landschap, veel meertjes, veel bos, bergen hier en daar.

14 dus het was vierentwintig uur van san francisco naar seattle.

15 uiteindelijk ben ik uitgestapt in winnipeg tussendoor, om vrienden op te zoeken.

16 nou, toen was ik in seattle.

17 winnipeg is een stad waar niemand uitstapt.

18 canada is toch wel heel anders dan de verenigde staten.

19 ja, was heel leuk.

20 wij waren d'r maar heel kort, want we hadden niet zo veel tijd en 't was ook eigenlijk wel voldoende om d'r 'n uurtje te zijn je kan 'r heel mooi onder gaan varen met een boot, hebben we niet gedaan, achterlangs lopen, hebben we ook niet gedaan, hadden we allemaal geen tijd voor.

21 nou, treinreizen in de verenigde staten is heel anders dan in europa.

22 sowieso zijn de treinen veel comfortabeler maar veel langzamer, heb je veel meer beenruimte, en zit je d'r veel langer in dan hier in europa.

23 het enige wat je hebt is 'n wastafel en 'n wc en je krijgt 'n kussentje en dekens, gelukkig heb je veel beenruimte, anders zou je helemaal gek worden.

24 op een gegeven moment kwam ik gelukkig iemand tegen, tenminste ik had afgesproken met iemand in de trein, want om nou die hele reis in je eentje te maken...

25 maar 't schijnt dat 't veel leuker is of in ieder geval interessanter is om nog naar quebec city te gaan, quebec stad, ik weet eigenlijk niet hoe dat heet.

26 mijn laatste vakantie was naar de verenigde staten en naar canada.

27 en toen we een kaartje gingen kopen, tenminste, een plaats gingen reserveren om weer verder te gaan vanuit winnipeg, en toen we dat voor een week later deden dan we waren aangekomen, stond de man bij het loket heel raar te kijken.

28 niet echt origineel meer.

29 uiteindelijk zijn we toch weer weggegaan, zoals ik al zei, richting toronto. 'n verademing om aan te komen in een levende stad, met alle respect voor winnipeg, heel groot mooi weer.


Download ppt "maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen."

Verwante presentaties


Ads door Google