De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in."— Transcript van de presentatie:

1 Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in het notitieveld vindt. Pas waar nodig aan. Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet van (naam), het bedrijf waar jullie werken. Dat doen we met een quiz. Instrueer hoe de quiz gespeeld wordt. De vragen zijn zodanig opgesteld dat er steeds gekozen moet worden uit verschillende opties. In een kleinere groep (minder dan 10 deelnemers) kun je ieder voor zich laten spelen, en per vraag ieders score bijhouden. Is de groep groter, kun je ook in groepen laten spelen, en de score per groep bijhouden. Als je het geheel een dynamisch aanzien wil geven, kun je de individuen of groepen laten ‘rennen’ naar een bepaalde plek voor een bepaald antwoord. Bijvoorbeeld: wie het eens is met a gaat links van mij staan, en wie denkt dat het antwoord b is gaat rechts van mij staan (en dan aanwijzen wat links en rechts is!) Realiseert u zich dat de assistent het in dat geval lastiger krijgt om de score bij te houden. Een variant kan een afvalrace zijn: als een grote groep ieder voor zich speelt, waarbij degenen die het goed hebben steeds mogen blijven staan. Nadeel van deze variant is dat de interesse van degenen die afvallen vaak ook meteen weg is, met alle rumoer van dien. Alleen doen als u denkt dat u dit in de hand kunt houden. Zorg voor een leuk prijsje op het eind.

2 Vraag 1: Hoe heet de algemeen directeur?
a. Naam a b. Naam b c. Naam c Vul zelf 3 mogelijke namen 1, waarvan één de juiste is.

3 Vraag 2: Hoeveel mensen werken er in het bedrijf?
Minder dan 250 Tussen 250 en 500 Tussen 500 en 1000 Tussen 1000 en 2000 Meer dan 2000 U zorgt dat u weet wat het juiste antwoord is. Eventueel aanvullen: de aantallen in de verschillende bedrijfsonderdelen: Binnen de verschillende bedrijven Sw-ers in (groeps) detachering Andere uitkeringen ambtenaren

4 Vraag 3: Uit hoeveel bedrijfsonderdelen bestaat het bedrijf?
Minder dan 3 Tussen 3 en 5 Tussen 6 en 10 Meer dan 10 I zorgt dat u weet wat het juiste antwoord is. Onder bedrijf verstaan we wat in het organisatieschema van een bedrijf als bedrijf wordt aangeduid. Dat kan ook een Reïntegratiebedrijf zijn, wat voor werknemers uit bv. Industrie niet als bedrijf herkend zal worden.

5 Vraag 4: Welke wet voert het bedrijf uit?
Wet Sociaal Werk Wet Sociale Voorzieningen Wet Sociale Werkvoorziening Wet Sociale Werkverschaffing Antwoord c

6 Vraag 5: Wat betekent detacheren?
verhuren verkopen uitlenen tegen betaling leasen Antwoord c

7 Vraag 6: Waar zit ons hoofdkantoor?
plaats a plaats b plaats c Vul zelf 3 mogelijkheden in, waarvan één de juiste is

8 Vraag 8: Wat doet de afdeling personeelszaken?
personeel aannemen en ontslaan zij regelen alles rond arbeidsovereenkomsten ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft op het werk Antwoord b. Antwoord a is onjuist, dat doen de leidinggevenden. Antwoord c is ook onjuist, daar moet je allemaal samen voor zorgen.

9 Vraag 9: Hoe lang bestaat het bedrijf al?
minder dan 5 jaar tussen 5 en 10 jaar tussen 10 en 20 jaar meer dan 20 jaar Zorg dat u het juiste antwoord weet.

10 Vraag 10: Als het brandalarm klinkt, wat doe je dan?
nog even je sigaretje oproken je collega gaan zoeken, die is nog binnen je volgt de aanwijzingen op van de verantwoordelijke Antwoord c. De fouten spreken voor zich.

11 Vraag 11: Wat betekent BHV?
Bedrijfs Huis Vesting Bedrijfs Hallen Verhuur Bedrijfs Hulp Verlening Bedrijfs Hulp Verschaffing Antwoord c.

12 Vraag 12: Als je ziek bent, wat moet je dan doen?
leidinggevende bellen eerst naar de dokter, dan bellen p&o bellen anders Zorg dat u zelf het antwoord heeft.

13 Vraag 13: Wat is een Vertrouwenspersoon?
Iemand met wie je privéproblemen kunt bespreken Iemand waarbij je kunt aankloppen als er problemen zijn met werk, en u weet niet wat te doen Iemand met wie je medische zaken kunt bespreken Antwoord B Tip: vraag of men weet wie de vertrouwenspersoon is, misschien eens uitnodigen in het team?

14 Klachtenbureau voor medewerkers
Vraag 14: Wat doet de OR? Adviseren (en soms zelfs meebeslissen) over zaken die werknemers aangaan Klachtenbureau voor medewerkers Ondernemen Antwoord a. Wie zitten in de ondernemingsraad? Hoe kun je de ondernemingsraad bereiken? Mag je als medewerker ook naar vergaderingen? Misschien eens een keer iemand uitnodigen om meer informatie te geven over wat de ondernemingsraad doet?

15 Vraag 15:? Antwoord c.


Download ppt "Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in."

Verwante presentaties


Ads door Google