De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

de historiek de doelstellingen de initiatiefnemers

Verwante presentaties


Presentatie over: "de historiek de doelstellingen de initiatiefnemers"— Transcript van de presentatie:

1

2 de historiek de doelstellingen de initiatiefnemers

3 historiek

4 Aanleiding Aangevoelde nood met betrekking tot schaalgrootte
Op basis van ervaringen uit vroegere samenwerkingsverbanden idee om met vier organisaties te exploreren of een functioneel samenwerkingsverband een meerwaarde kan zijn voor de verschillende organisaties.

5 ‘Kompas’ en ‘De Heide’ 2008 De Heide en Kompas contact ifv eventuele samenwerkingen . formeel time-outproject tussen Steevliet, Lionshulp, CIJG Sint-Jan Baptist enerzijds en De Heide anderzijds. 2009 Februari: medewerkers van De Heide en Kompas leren elkaar kennen. Juni: projectfiches opgemaakt, goedgekeurd door beide RvB . tussen oktober en november gaan drie werkgroepen aan de slag rond vier thema’s: HRM facility management innovatie organisatiedesign. Er werden twee medewerkers voor een aantal uur vrijgesteld.

6 Parallel Een parallel proces ontstond tussen BT Steevliet, CIJG Sint-Jan Baptist, BT De Twijg, BT Blijleven, BT Lionshulp en OOOC Luwein. Dit project wordt ‘de schakel’ genoemd. De deelnemers deelden zoveel mogelijk knowhow rond vorming en kwaliteit. Na een luwe periode komen de directies van Steevliet, De Heide en CIJG Sint-Jan Baptist samen en polsen naar een eventueel samenwerkingsverband tussen drie organisaties. In augustus 2010 worden de beide processen samengebracht en groeit het idee om een netwerk op te richten met 4 partners: Steevliet, De Heide, Kompas en CIJG Sint-Jan Bap-tist.

7 initiatiefnemers

8 Kompas is erkend als: Trajectbegeleiding: 263 begeleidingen
Begeleid wonen : 103 plaatsen Beschermd wonen : 16 plaatsen Geïntegreerd wonen: 1 plaats Tehuis niet werkenden : 12 plaatsen Tehuis kortverblijf: 13 plaatsen (volwassenen + kinderen en jongeren) Vrijetijdsinitiatief Dagcentrum Arbeidszorg via BW Ryhove en i.s.m. andere partners Dienstencheque-onderneming Vzw Kompas kent 2 dochters – vzw’s: vzw JoM en vzw Vonk ! Vzw JoM is erkend als jeugdwerking voor personen met een handicap . Vzw Vonk ! is erkend als vrijwilligers-vzw.

9 Het Begeleidingstehuis Steevliet heeft 63 plaatsen waarvan:
9 plaatsen Begeleid Zelfstandig Wonen 4 verticale gemengde leefgroepen (0-20j) 1 horizontale meisjesgroep (13-20j) TCK: kamertraining ( 17-20j) zes studio’s Het Gezinstehuis Charels heeft 5 plaatsen. Gemengd (12-20j) In Steevliet werken 51 full time equivalenten in totaal 65 personeelsleden.

10 Centrum voor Integrale Jeugd- en Gezinszorg Sint-Jan Baptist
Het Begeleidingstehuis Sint-Jan Baptist De voorziening is erkend in het kader van de wet op de Jeugdbijstand. Totale capaciteit van 38 inclusief begeleid zelfstandig wonen voor drie minderjarigen. Onze doelgroep zijn minderjarigen in een problematische opvoedingssituatie. De zorg wordt verleend via leefgroep-werking (3 leefgroepen) en individuele trajecten (via loft, studio en huis aan de straat naar BZW). Ondersteuningscentrum voor Ouders Dit omvat verschillende ruimten waar ouders zelf de zorg kunnen opnemen voor hun kind(eren) Dit initiatief zouden we in de toekomst graag willen uitbreiden met een: Centrum voor Integrale Gezinszorg (met deelfocus op tienermoeders)

11 Het ‘Tehuis niet-werkenden’ en ‘Nursing’ is er voor personen die er voor kiezen om permanent in ‘De Heide’ te wonen. Het ‘kortverblijf’ is er voor personen die tijdelijk wensen te logeren in ‘De Heide’. Het ‘dagactiviteiten en therapiecentrum’ zorgt voor een aangepaste begeleiding, therapie, arbeidszorg en dagbesteding. De dienst ‘ambulant wonen’ is er voor personen die er voor kiezen autonoom te wonen op de campus of in een gedecentraliseerde woonvorm. Het ‘dienstenchequebedrijf’ levert diensten aan personen met een handicap in de regio  Merelbeke-Melle.

12 De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat schaalvergroting op het vlak van de secundaire processen noodzakelijk is om hulpverlening op mensenmaat en volgens de eigen visie in de toekomst te blijven realiseren.

13 Alliantie Bij een alliantie streeft men
naar synergie- en schaalvoordelen, maar met behoud van zelfstandigheid. Iedere organisatie blijft haar eigen toekomstvisie en strategie uitstippelen. Er wordt bewust gekozen voor het lokaal ondernemerschap en een eigen ‘identiteit’ of ‘smaak’. Vandaar dat een alliantie haar werkzaamheden voornamelijk richt op ondersteunende en stafdiensten.

14 domeinen van samenwerking

15 HRM Personeelsadministratie Competentiemanagement VTO
Selectie en aanwerving Preventiebeleid

16 Facility Management Bouwwerken VIPA-expertise delen Poetsdiensten
Keuken Samenaankoop Wasserij Dienstenchequebedrijf  ICT

17 Innovatie & fundraising
Mobiliteit gemeenschappelijk gebruik met transparante reservering, gemeenschappelijk pool van vrijwillige chauffeurs. Innovatie kinderopvang, RIZIV – samenwerking. Vrijwilligerswerking delen van kennis en van materiaal, werving, pool van chauffeurs. Dienstchequebedrijf gemeenschappelijk aanbod over de organisaties heen. Organisatie overschrijdende fondsenwerving

18 shared service center for social profit

19 Communicatie via de website

20 De website: info, contact, samenwerking
E-leren Samenaankoop Offertes inschrijven HRM Inschrijven op elkaars vorming Competentieprofielen

21 Aandachtspunten

22


Download ppt "de historiek de doelstellingen de initiatiefnemers"

Verwante presentaties


Ads door Google