De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kom verder. Saxion. Nieuw studievolgsysteem BISON 22 november live voor alle docenten en studenten van de academie LED 04 november 2010.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kom verder. Saxion. Nieuw studievolgsysteem BISON 22 november live voor alle docenten en studenten van de academie LED 04 november 2010."— Transcript van de presentatie:

1 Kom verder. Saxion. Nieuw studievolgsysteem BISON 22 november live voor alle docenten en studenten van de academie LED 04 november 2010

2 Kom verder. Saxion. WAT IS BISON? BISON staat voor: Bedrijfs Informatiesysteem Student en ONderwijs. BISON zorgt voor: De registratie van het onderwijsaanbod, toetsing en studievoortgang, Het faciliteren van selfservice en Het kunnen genereren van rapportages. BISON vervangt de huidige systemen Volg+, ODB, CWSIS en Mentormenu.

3 Kom verder. Saxion. WAARVOOR WORDT BISON GEBRUIKT? Raadpleeg BISON voor de Saxion onderwijscatalogus. Gebruik BISON om resultaten in te voeren. Pas BISON toe om SLB-groepen en studiecontracten te bekijken. Functionaliteiten in BISON

4 Kom verder. Saxion. Demonstraties BISON Algemeen BISON Invoeren resultaten BISON Bekijken Saxion onderwijscatalogus BISON Bekijken SLB-groepen en studiecontracten

5 Kom verder. Saxion. Demonstratie BISON Algemeen

6 Kom verder. Saxion. Benaderen BISON? Als URL in de browser: http://bison.saxion.nlhttp://bison.saxion.nl Intranet optie Ik wil naar Intranet tabblad Toetsing Intranet Onderwijsinhoud

7 Kom verder. Saxion. Inloggen BISON? Via het inlogscherm van BISON Gebruik je Novell inlogaccount en password zoals je ook inlogt op het netwerk van Saxion

8 Kom verder. Saxion. Welkomstscherm BISON

9 Kom verder. Saxion. Installeer plug-in 6B XStandard 1.7 eenmalig op elke nieuw te gebruiken computer binnen Saxion voor het zichtbaar maken van alle informatie.

10 Kom verder. Saxion. Demonstratie BISON Bekijken Saxion onderwijscatalogus

11 Kom verder. Saxion. Kies het tabblad Catalogus en de icoon Catalogus

12 Kom verder. Saxion. Kies een nieuw icoon zoals Toets om gerichter te zoeken Standaard zoekfunctie is uit te breiden tot uitgebreid zoeken

13 Kom verder. Saxion. Via uitgebreid zoeken kan verder gefilterd worden. Het %-teken fungeert als ‘wildcard’.

14 Kom verder. Saxion. Overige informatie Voor de overige iconen werkt uitgebreid zoeken op dezelfde manier. Na het kiezen van een onderdeel uit de catalogus is het mogelijk om gerelateerde leereenheden, competenties, clusters etc. te bekijken. De ODB van het actuele studiejaar is momenteel al zichtbaar in de Saxion onderwijscatalogus. De nieuwe Saxion Onderwijscatalogus zal op 1 juni officieel gepubliceerd worden.

15 Kom verder. Saxion. Demonstratie Bison Invoer van resultaten

16 Kom verder. Saxion. Kies het tabblad Mijn Educator en de icoon Beoordeling

17 Kom verder. Saxion. Hier kan uit eigen toetsen geselecteerd worden

18 Kom verder. Saxion. Klik op Zoeken om alle studenten die het vak in hun studiecontract hebben staan zichtbaar te maken Klik op Zoekoptie toevoegen om verder te filteren of een ander criterium aan te geven, bv. Status Niet beoordeeld.

19 Kom verder. Saxion. Resultaten publiceren: Vink de studenten allemaal of individueel aan; Klik op Publiceren en doorloop de wizard. Na het publiceren verschijnt een achter het resultaat. Voer de resultaten en eventueel het commentaar in Sla tussentijds op!

20 Kom verder. Saxion. Beoordeling Een beoordeling bestaat in BISON uit twee stappen. Een voorlopige en een definitieve beoordeling. Zojuist is een voorlopige beoordeling gedemonstreerd en hierna wordt een beoordeling definitief gemaakt. Pas na het doorlopen van beide stappen is een cijfer definitief.

21 Kom verder. Saxion. Selecteer de student(en). Klik op Definitief maken en doorloop de wizard. Vervolgens verschijnt er een achter het resultaat. Voor een definitieve beoordeling (na toetsinzage)

22 Kom verder. Saxion. Met een klik op Exporteer als csv zullen de ingevoerde resultaten worden geëxporteerd naar een bestand. Dit bestand kan in Excel worden geopend.

23 Kom verder. Saxion. Demonstratie BISON Bekijken SLB-groep en studiecontract

24 Kom verder. Saxion. Kies het tabblad Mijn Educator. Klik op Mijn slb-groep voor een overzicht van eigen studenten.

25 Kom verder. Saxion. Het overzicht is op diverse manieren weer te geven. Selecteer een student door deze aan te klikken en druk op Details voor een individuele weergave.

26 Kom verder. Saxion. Weergave van een individueel studiecontract. Ook hier is het mogelijk het overzicht op verschillende manieren weer te geven.

27 Kom verder. Saxion. Tot slot

28 Kom verder. Saxion. Moeilijkheden ?? Eerste Hulp Bij Bison Bison.led@saxion.nl

29 Kom verder. Saxion. Praktische informatie Toegang via http://bison.saxion.nl en via tabblad Toetsing op intranet Ondersteuning middels de Eerste Hulp Bij Bison binnen de academie Inloggen met Novell-account voor Saxionnetwerk Succes!


Download ppt "Kom verder. Saxion. Nieuw studievolgsysteem BISON 22 november live voor alle docenten en studenten van de academie LED 04 november 2010."

Verwante presentaties


Ads door Google