De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE BEEMSTER Julie en Ira PowerPoint plannex.  Weetje: het begon in 1607 dus 406 jaar geleden! Wist je dat… toen ze toestemming kregen waren ze meteen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE BEEMSTER Julie en Ira PowerPoint plannex.  Weetje: het begon in 1607 dus 406 jaar geleden! Wist je dat… toen ze toestemming kregen waren ze meteen."— Transcript van de presentatie:

1 DE BEEMSTER Julie en Ira PowerPoint plannex

2  Weetje: het begon in 1607 dus 406 jaar geleden! Wist je dat… toen ze toestemming kregen waren ze meteen begonnen, ze waren veel eerder klaar dan bedacht Als je nog iets wil weten: De gebeurtenis was belangrijk omdat ze land hadden drooggelegd en dat was voor veel mensen handig, de gevolgen waren dat er veel mensen op een nieuw stuk land konden wonen.

3 Wist je dat? In Nederland hebben we wel 3000 polders! Dat is hartstikke veel.

4 EN NU EEN FILMPJE!!!  http://www.entoen.nu/beemster/beeld-en-geluid/canonclip-de- beemster-(groep-7-en-8) http://www.entoen.nu/beemster/beeld-en-geluid/canonclip-de- beemster-(groep-7-en-8)

5 Dit is Jan Ardeanzoon Jan Ardeanzoon noemden zichzelf leeghwater, omdat hij van hoog water laag water maakte. Hij leefde van 1575 tot 1650 hij was dus 75 jaar geworden. Hij was een geniale molenbouwer en ingenieur. Leeghwater ging de uitdaging aan om "zijn" eiland en dorp tegen het water te beschermen en door het droogleggen van de meren, nieuwe welvaart te brengen.

6 Dit is een molen van de Beemster 1.Het waren 43 molens 2.Ze staan er niet meer allemaal 3.Ze hebben 60 vierkante meter droog gelegd

7 1.Hoeveel molens waren het? 2.Hoeveel vierkante meter hebben ze droog gelegd? 3.Hoeveel polders zijn er in Nederland? 4.Hoelang deden ze er over? 5.Wie was de maker?

8 ANTWOORDEN 1.Hoeveel molens waren het? 43 2.Hoeveel vierkante meter hebben ze droog gelegd? 60 3.Hoeveel polders zijn er in Nederland? 3000 4.Hoelang deden ze er over? 5 jaar 5.Wie was de maker? Jan Ardeanzoon

9

10


Download ppt "DE BEEMSTER Julie en Ira PowerPoint plannex.  Weetje: het begon in 1607 dus 406 jaar geleden! Wist je dat… toen ze toestemming kregen waren ze meteen."

Verwante presentaties


Ads door Google