De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De eerste Wereldoorlog

Verwante presentaties


Presentatie over: "De eerste Wereldoorlog"— Transcript van de presentatie:

1 De eerste Wereldoorlog
De eerste wereldoorlog ons onderwerp voor de geschiedenis opdracht van plannex. In deze powerpoint willen we jullie meer vertellen over de eerste Wereldoorlog.;-)

2 De oorzaak De oorlog begon doordat: troon opvolger van Oostenrijk-Hongarije Frans Ferdinand (zie op foto)vermoord werd door Bosnisch Servische nationalist Gavrilo Princip. Oorlog brak uit in meerdere landen en voormden de eerste wereldoorlog.

3 De landen De belangrijkste landen die meededen aan de eerste wereldoorlog waren : Duitsland, Oostenrijk, Turkije (niet op kaart gekleurt), Groot Brittannië, Frankrijk en Rusland

4 De wapens Wapens Ze gebruikten vooral bajonetten, machine geweren, gasbommen en vlammenwerpers. Er waren toen minder goede wapens dan nu, maar nu zijn bijna al die geweren enzo verboden om te gebruiken.

5 Doden Doden De eerste wereldoorlog was een marteling en had meer dan doden. Krijgers, soldaten, burgers allemaal dood. De eerste wereldoorlog is 1 van de grootste oorlogen ooit. Dus had het veel landen die meededen, veel wapens en dus heel veel doden.

6 Quizzz De vragen: Hoeveel doden had de eerste wereldoorlog??
Wat was de oorzaak van de oorlog? Noem 5 landen die meededen?? Noem 2 veel gebruikte wapens in de oorlog?? Wanneer was de oorlog??

7 De Antwoorden!!!!!! 1 Meer dan 2 De moord op kroonprins van Oostenrijk-Hongarije: Frans Ferdinand. 3 Duitsland, Hongarije-Oostenrijk, Turkije, Frankrijk en Grootbrittannie. 4 Bajonetten, machine geweren, gasbommen en vlammenwerpers. 5 Van 1914 tot 1918.


Download ppt "De eerste Wereldoorlog"

Verwante presentaties


Ads door Google