De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls. dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls. dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop?"— Transcript van de presentatie:

1 dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls

2 dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop? Hoe kunnen we het verloop stoppen?

3 dia 3 van 12 Hoe groot is het verloop? Maart 2009 Juli 2009

4 dia 4 van 12 Hoe groot is het verloop? November 2009 Maart 2010

5 dia 5 van 12 Hoe groot is het verloop? Juli 2010 November 2010

6 dia 6 van 12 Waarom is dit een probleem? Ervaring en know-how verdwijnen Dure trainingen leveren nauwelijks resultaat op Plannen voor de lange termijn is moeilijk Er gaat veel tijd zitten in werving en selectie …?

7 dia 7 van 12 Wat zijn de oorzaken? Tijdgeest: – Sneller switchen – Minder commitment – Wisselende prioriteiten Waarom doen we het dan slechter dan onze concurrenten?

8 dia 8 van 12 Interviewvragen Voor huidige werknemers: – Hoe aantrekkelijk is Balls als werkgever? – Wat waren redenen voor ex-collega’s om weg te gaan? – Als je één ding zou mogen veranderen aan ons personeelsbeleid, wat zou dat dan zijn? Voor ex-werknemers: – Waarom ben je ergens anders gaan werken? – Wat zou er moeten veranderen voordat je zou overwegen om weer terug te gaan?

9 dia 9 van 12 Resultaat 1 Werknemers vinden dat het basissalaris relatief laag is en de bonus relatief groot “Ik begrijp dat je mensen op die manier misschien meer stimuleert, maar je kunt nu eenmaal niet iedere week de beste verkoper zijn en dan verdien je toch niet zo heel veel.”

10 dia 10 van 12 Resultaat 2 Werknemers vinden het jammer dat slechts één persoon beloond wordt voor een succesvolle dag “Als er topdrukte is kan niet iedereen achter de kassa staan. Dan zijn er ook mensen die moeten opruimen en opletten of er niets gestolen wordt. Deze collega’s dragen net zo goed bij, maar komen nooit in aanmerking voor iets extra’s.”

11 dia 11 van 12 Resultaat 3 Werknemers hebben het gevoel dat ze als individu niet altijd op waarde worden geschat “Het is moeilijk om je te onderscheiden van collega’s als alleen naar verkoopcijfers wordt gekeken. Zelfs al ben je geen geboren verkoper, dan nog kun je van grote waarde zijn voor het bedrijf.”

12 dia 12 van 12 Hoe kunnen we het verloop stoppen? De bonusregeling afschaffen? Alleen nog maar “geboren verkopers” werven? De bonus niet langer toekennen aan een individu, maar aan het team?


Download ppt "Dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls. dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop?"

Verwante presentaties


Ads door Google