De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Oorspronkelijk ontworpen als DE WEEKKRANT: “een selectie uit Trouw en de Volkskrant voor de Tweede Fase van HAVO en VWO”.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Oorspronkelijk ontworpen als DE WEEKKRANT: “een selectie uit Trouw en de Volkskrant voor de Tweede Fase van HAVO en VWO”."— Transcript van de presentatie:

1 stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Oorspronkelijk ontworpen als DE WEEKKRANT: “een selectie uit Trouw en de Volkskrant voor de Tweede Fase van HAVO en VWO”. Later (vanaf februari 2000) kwam de @krant: “een selectie uit Trouw en de Volkskrant voor het Studie- huis.” De @krant was een uitgave van Stepnet. Krant en opdrachten op Internet werden gecombineerd. Vanaf september 2000 is de uitgave van de krant gestopt, omdat exploitatie van een krant samen met de site op Internet voor dit doel te kostbaar bleek.

2 stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Stepnet is momenteel een project van ThiemeMeulenhoff en ICT Noord, gebaseerd op “web based learning”. Sinds een paar weken is er ook samenwerking met de Weekkrant van NRC Handelsblad (via http://scholieren.nrc.nl) De stepnetsite heeft algemene informatie, communicatie- mogelijkheden voor leerlingen en docenten, een database met artikelen uit een aantal landelijke dagbladen (van de PCM-groep) en een database met (praktische) opdrachten.

3 stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Er staan nu ongeveer 470 opdrachten in de database. Voor het jaar 2001-2002 zijn er zo’n 180 gepland. De vertegenwoordigde vakken zijn ak, gs, ec, ma, lb, wi, bi, sk, na, anw, ne, en, fa, du, ckv, kcv, inf. Er werken nu ongeveer 40 docenten als auteurs aan de opdrachten. Opdrachten worden meestal door twee docenten uit een team gemaakt: een ontwerpt, een ander contro- leert en/of maakt uitwerkingen.

4 stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Er komen om de drie weken opdrachten bij een vak op de site van Stepnet te staan. Op deze wijze is voorzien in 10 ronden, die lopen van oktober 2001 tot in de maand mei van 2002. De exploitatie van Stepnet is een kostbare zaak maar omdat de waardering voor Stepnet bij degenen die ermee werken, hoog is, wil ThiemeMeulenhoff er in ieder geval dit jaar mee door gaan. Daarom dus ook onze poging Stepnet onder een groter publiek bekend te maken....


Download ppt "Stepnet 2001-2002 www.stepnet.nl Oorspronkelijk ontworpen als DE WEEKKRANT: “een selectie uit Trouw en de Volkskrant voor de Tweede Fase van HAVO en VWO”."

Verwante presentaties


Ads door Google