De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond Pelikanen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond Pelikanen"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond Pelikanen
Groep 5, schooljaar

2 Welkom

3 Inhoud Eerste indruk van de groep Overzicht lesstof Lekker lezen
Een dag in de klas Kanjertraining Algemene punten

4 Eerste indruk van de groep

5 Overzicht lesstof Rekenen
Groep 5: Getalbegrip: * telrij t/m 1000 * tellen met sprongen (vanaf een willekeurig punt) * getallen op een getallenlijn plaatsen * inzicht in de structuur van getallen Basisvaardigheden: * optellen en aftrekken t/m 1000 * de tafels van 1 t/m 10 * contextsommen * oplossingsstrategieën kennen * vermenigvuldigen en delen Meten: * tijd (klokkijken analoog en digitaal) * geld * lengte (mm, cm en m) * tabellen aflezen

6 Overzicht lesstof Spelling
Welke categorieën komen aan bod? -eren/-oren/-euren (beren) Eind –d/-t (hond, kat) -e/-el/-em/-en/-er (leuke, moeder) Marmot- en kuiken-woorden (medeklinker of tweetekenklank aa het eind van een klankgroep) Ezel-woorden (lange klank aan het eind van een klankgroep) Lange klank aan het eind van een woord (hoera) Kikker-woorden (korte klank aan het eind van een klankgroep) -je/-pje/-tje/-etje/-kje (grapje) -ig/-lijk (handig, vrolijk) -f/-v-;-s/-z- (lieve, boze) Eind –b/-p (web, hap)

7 Overzicht lesstof taal
Lezen Woordenschat tempovooruitgang, nauwkeurig- uitbreiden van de woordenschat naar aanleiding heid en juiste intonatie. van de thema’s die aan bod komen. Luisteren Taalbeschouwing gericht luisteren naar een tekst zicht krijgen in de opbouw van woorden en en vervolgens vragen beantwoorden. en zinnen.(bijv. werkw., znw., pv, onderw.) Schrijven verzamelen en ordenen van gegevens uit een tekst en deze verwerken tot een eindresultaat.

8 Lekker lezen De kinderen krijgen instructie op eigen niveau.
De boeken zijn niet alleen afgestemd op technisch leesniveau maar ook op belevingsniveau. Er is veel aandacht voor het herhaald lezen van teksten. Gemiddeld gaan kinderen na 12 weken naar een volgend niveau. 4 keer per week 30 minuten Klassendoorbrekend 3 groepen per leerkracht Alle kinderen werken op een niveau hoger dan het niveau dat ze beheersen.

9 de klas

10 Kanjertraining

11 Algemene punten Zending Verjaardagen Gym Expressie Huiswerk
Luizencontrole Schoolsite Spreekbeurten klassenouder(s)


Download ppt "Informatieavond Pelikanen"

Verwante presentaties


Ads door Google