De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les §4.2 2 vwo. NL zakt weg = Bodembeweging in NL Deel van NL dat langzaam daalt Deel van NL dat langzaam stijgt Schanierpunt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les §4.2 2 vwo. NL zakt weg = Bodembeweging in NL Deel van NL dat langzaam daalt Deel van NL dat langzaam stijgt Schanierpunt."— Transcript van de presentatie:

1 Les §4.2 2 vwo

2 NL zakt weg =

3

4 Bodembeweging in NL Deel van NL dat langzaam daalt Deel van NL dat langzaam stijgt Schanierpunt

5 Hoezo Nederland daalt? NW-NL daalt langzaam. Oorzaak: Isostasie = het evenwicht dat een drijvend voorwerp zoekt Een ijsberg drijft in water, waarbij een aanzienlijk deel van de ijsberg zich onder het wateroppervlak bevindt. Op dezelfde manier "drijft" de aardkorst op de mantel

6 Bodembeweging in NL In de Noordzee worden grote hoeveelheden sediment afgezet door de rivieren. Het gewicht van dit sediment zorgt ervoor dat de korst hier daalt. Het tegenovergestelde vindt plaats in ZO- NL. Daar komt de grond omhoog en vindt erosie plaats, waardoor hier oude bodemlagen aan de oppervlakte voorkomen. Schanierpunt

7 Opdracht 10 Nodig: -Werkboek blz 66-67 -Tekstboek blz 54-55 -Kleurstiften of -potloden

8 Opdracht 10

9

10

11

12 Opdracht 11


Download ppt "Les §4.2 2 vwo. NL zakt weg = Bodembeweging in NL Deel van NL dat langzaam daalt Deel van NL dat langzaam stijgt Schanierpunt."

Verwante presentaties


Ads door Google