De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst 1."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst 1

2 Testament Oude testament Nieuwe testament

3 Saulus - Paulus Saulus gelooft niet in de opstanding van Jezus. Hij is opgegroeid door Farizeeërs en kent de Thora heel goed. De volgelingen van Jezus vervolgt hij.

4 Paulus en de christenvervolging
Paulus heette oorspronkelijk Saulus. Hij was een tentenmaker. Paulus werd opgevoed als Farizeeër. Paulus werd zeer radicaal en vervolgde de eerste Christenen. In Hand. 7 lezen we van de steniging van Stéfanus, waar Saulus op de kleding past van de mensen die Stéfanus stenigen. Vervolgens lezen we in Hand. 9 : 1 en 2 dat deze Saulus aanbevelingsbrieven vraagt aan de hogepriester om in Damaskus gelovigen in Jezus gevangen te nemen en ze naar Jeruzalem te brengen. Vervolgens reist Saulus af naar Damaskus.

5 De bekering van Paulus Handelingen 9 vers 17 – 19:  ’Ananias vertrok en ging naar het huis, waar hij Saulus de handen oplegde, terwijl hij zei: ‘Saulus, broeder, ik ben gezonden door de Heer, door Jezus, die aan u verschenen is op de weg hierheen, om ervoor te zorgen dat u weer kunt zien en vervuld wordt van de heilige Geest.’ Meteen was het alsof er schellen van Saulus’ ogen vielen; hij kon weer zien, stond op en liet zich dopen, en nadat hij gegeten had, kwam hij weer op krachten.

6 Reizen door Paulus Paulus heeft zo’n 7000 km te voet gereisd

7 Paulus evangeliseert

8 Wat zou Paulus de mensen verteld hebben?
Hoe zouden de mensen hebben gereageerd?

9 Paulus in de gevangenis

10 Ook nu nog worden er christenen vervolgd
Vervolgde Christenen Ook nu nog worden er christenen vervolgd Steniging van Paulus

11


Download ppt "Godsdienst 1."

Verwante presentaties


Ads door Google