De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

LE SOLÉAL, HET NIEUWE CRUISEJACHT VAN DE COMPAGNIE DU PONANT, VAART NAAR DE ONBEKENDE NOORDPOOL De SOLÉAL versterkt vanaf juli 2012 de prestigieuze vloot.

Verwante presentaties


Presentatie over: "LE SOLÉAL, HET NIEUWE CRUISEJACHT VAN DE COMPAGNIE DU PONANT, VAART NAAR DE ONBEKENDE NOORDPOOL De SOLÉAL versterkt vanaf juli 2012 de prestigieuze vloot."— Transcript van de presentatie:

1 LE SOLÉAL, HET NIEUWE CRUISEJACHT VAN DE COMPAGNIE DU PONANT, VAART NAAR DE ONBEKENDE NOORDPOOL De SOLÉAL versterkt vanaf juli 2012 de prestigieuze vloot van de Compagnie du Ponant en zal alle dromen en verwachtingen inlossen. In het kielzog van de grote Ontdekkingsreizigers neemt de SOLÉAL haar passagiers voor het eerst mee op een tocht doorheen Europa en Azië via één van de meest onbekende zeewegen ter wereld: de legendarische noord-westdoorgang. Dit 5-sterrenjacht met een elegante, hedendaagse en warme atmosfeer zet koers naar de Onbekende Noordpool.. EEN VERRASSENDE KENNISMAKING MET DE EXTREME GEBIEDEN VAN DE NOORDPOOL De polen hebben altijd al tot de verbeelding van de mens gesproken. Vreemde reizen doorheen een wereld van ijs en water waar de dag eindeloos lijkt te blijven duren. De Compagnie du Ponant heeft zich gespecialiseerd in deze extreme bestemmingen en biedt unieke cruises aan volgens een "soft expedition"-formule. Ze staan garant voor emoties, sensatie en uitzonderlijke ontmoetingen. Voor het eerste seizoen van haar nieuwe schip, de SOLÉAL, neemt de Compagnie du Ponant u vanaf juli 2013 mee naar een zeldzame en besloten bestemming: de Onbekende Noordpool. Deze 5-sterrenexpedities achter de Poolcirkel kaderen in een streven naar het verkennen en behouden van plaatsen vol geschiedenis, cultuur en avonturen. Van de mythische noord-westdoorgang (die de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan verbindt) tot de Beringstraat, van het pakijs tot de toendra, de unieke routes van de SOLÉAL leiden doorheen gebieden die ver achter de poolcirkel liggen. De 264 passagiers kunnen zo in het kielzog van de grote ontdekkingsreizigers varen, Inuit-dorpen bezoeken of van dichtbij de spectaculaire fauna bewonderen zoals ijs- en bruine beren, walvissen, wolven, papegaaiduikers, walrussen en beluga's... INFO PERS Mei 2012 CONTACTPERSOON PERS MINDSHAKE Laurence HANNON + 32 2 478 18 44 laurence@mindshake.biz

2 De Compagnie du Ponant heeft van comfort, dienstverlening en elegantie de kernwaarden van haar schepen op mensenmaat gemaakt. Zo kan men een cruise eens anders beleven en zich toch laten verleiden door een zekere luxe. Met haar twee laatste pareltjes, de AUSTRAL en de BOREAL vond de Compagnie du Ponant het ideale type schip om te voldoen aan de verwachtingen van de passagiers. Het spreekt dus voor zich dat de rederij beslist heeft om haar vloot uit te breiden met een derde sistership dat een beperkte capaciteit combineert met luxe en spitstechnologie. Op haar eerste tocht neemt de SOLÉAL, waarvan de naam verwijst naar twee sterke symbolen, namelijk "de zon" en "hij die de weg baant", u mee naar deze fascinerende streken op het uiteinde van de wereld. Voor wie houdt van ontdekkingen of uitgestrekte gebieden nodigen de poolgebieden uit om de trossen los te gooien en op tocht te gaan naar de grandioze en majestueuze landschappen van het Grote Noorden waar de fonkelende ijsmassa's van de ijsbergen opdoemen in een gedempte en eindeloze stilte. Een magisch moment. EEN VERFIJND EN INTIEM YACHT WAAR EEN ONTSPANNEN PIONIERSSFEER HEERST De SOLEAL heeft een lichte romp en een gestroomlijnde vorm. Ze heeft dezelfde structuur en romp van haar voorgangers maar het interieur, nog steeds van de hand van architect Jean- Philippe Nuel, ziet er anders uit. Verder is ze ook anders dan de BORÉAL en de AUSTRAL door haar "beige-grijze" kleurenschema dat veel lichter is dan dat van de twee eerste schepen. Op basis van haar ervaring heeft de Compagnie du Ponant zich weten te profileren als een echte Specialist van de Polen. Vandaag is zij de enige Franse rederij met 3 schepen die poolcruises doen: de AUSTRAL, de BORÉAL en binnenkort de SOLÉAL. Dankzij hun aangepaste omvang en de technisch geavanceerde uitrustingen varen ze naar uitzonderlijke bestemmingen waar ze toch een uniek comfort kunnen blijven aanbieden. Deze schepen zijn uiterst veilig en hebben een minimale impact op het milieu. Ze dragen bovendien het internationale Cleanship-label. Ze zijn stabiel, geruisloos en speciaal ontworpen om in de poolgebieden te varen. Veritas kende hen de score Comfortklasse 1 toe. Al 10 jaar vaart de Compagnie du Ponant naar het Noordpoolgebied met aan boord doorgewinterde wetenschappers, natuurkenners, gidsen en sprekers die hun kennis, hun ervaring en hun passie delen met de passagiers. AL 10 JAAR SPECIALIST IN DE POLEN

3 Jean-Philippe Nuel kweet zich met brio van zijn taak om te zorgen voor een moderne toets met behoud van de nautische sfeer. DE SOLÉAL heeft een eigen persoonlijkheid die vooral samenhangt met de harmonieuze kleuren en de combinatie van stoffen. Een spel van fluweel, wol, zijde, fonkelend en mat bepaalt de stijl. "Dit schip is bestemd om te varen op de ijszeeën, daarom moest het een warme atmosfeer krijgen. " Deze uitdaging werd tot een perfect einde gebracht voor een schip waar men zich aan boord voelt van zijn eigen jacht. De Compagnie du Ponant nodigt opnieuw haar passagiers uit om te genieten van een geraffineerd en exclusief avontuur aan boord van een uitzonderlijk schip. Het witte corian van de desks in de lobby verwijst naar de vorm van de schepen en contrasteert met het warme leer. De centrale sculptuur, gemaakt van geëmailleerde stukken, is rechtstreeks op de zee geïnspireerd. In de loungebar verwijst het tapijt met zijn tennisstrepen naar de sfeer van een chique kuuroord. Een bepaalde visie op cruiseschepen die synoniem staat met de Franse elegantie." Advies & Reservaties: De cruises aan boord van de SOLÉAL zijn te boeken vanaf 21 mei 2012. Neem daarvoor contact op met de reservatiedienst van de Compagnie du Ponant op 0800 77 350 - www.ponant.com of ga naar een gespecialiseerd reisbureau of een gespecialiseerde touroperator. www.ponant.com Véronique Saadé, Adjunct-algemeen directrice van de Compagnie du Ponant, licht een tipje van de sluier op over de vernieuwende decoratie van dit nieuwe sistership. "We wilden de succesvolle elementen van de AUSTRAL en de BORÉAL behouden: een strak silhouet, een warme en intieme sfeer, een geraffineerd ontwerp, attente dienstverlening en een gastronomische keuken, allemaal in de geest van het cruisejachting. Dit prachtige jacht vaart onder Franse vlag en telt slechts 132 hutten en suites met balkon. Het zal zeker in de smaak vallen door de hedendaagse inrichting die geïnspireerd is op de wereld van het yachting: vloeiende vormen, een zacht kleurenpalet waarbij natuurlijk hout, grijs en wit met elkaar worden gecombineerd, een unieke sobere en toch warme sfeer door een doordacht gebruik van materialen en subtiel aangepaste verwijzingen naar de wereld van de zeevaart.


Download ppt "LE SOLÉAL, HET NIEUWE CRUISEJACHT VAN DE COMPAGNIE DU PONANT, VAART NAAR DE ONBEKENDE NOORDPOOL De SOLÉAL versterkt vanaf juli 2012 de prestigieuze vloot."

Verwante presentaties


Ads door Google