De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onderwijsvraagstuk Kennisnet. ~ Communicatieplatform voor studieloopbaanbegeleiding en digitaal portfolio ~ Achtergrond Doelstelling Beoogd resultaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onderwijsvraagstuk Kennisnet. ~ Communicatieplatform voor studieloopbaanbegeleiding en digitaal portfolio ~ Achtergrond Doelstelling Beoogd resultaat."— Transcript van de presentatie:

1 Onderwijsvraagstuk Kennisnet

2 ~ Communicatieplatform voor studieloopbaanbegeleiding en digitaal portfolio ~ Achtergrond Doelstelling Beoogd resultaat

3 ~ Achtergrond ~ Het uitwisselen van ervaringen, reflecties, ideeën, opbrengsten en communicatie ter ondersteuning van intervisie kan digitaal beter ondersteund worden. Het huidige digitaal portfolio wordt door studenten weinig gebruikt. Hoe kan het portfolio studentvriendelijker vormgegeven worden waarbij studenten makkelijker presenteren, delen, elkaar feedback geven én de zelfsturing en reflectie van studenten wordt bevorderd?

4 ~ Doelstelling ~ Het bevorderen van de verbinding tussen Pabo, opleidingsschool en student en het zelfsturend vermogen van studenten.

5 ~ Beoogd resultaat ~ Communicatie en uitwisseling tussen studenten onderling en met de opleider in de school en SLB-er: learning community. Functionaliteit voor het opbouwen van een digitaal portfolio, waarmee studenten hun eigen ontwikkeling vastleggen, de eindproducten delen en de mogelijkheid om op elkaars producten te reageren. Mogelijkheid: eisen opstellen en studenten hun eigen tools laten kiezen. Belangrijk is dat gebruikte systemen gemakkelijk uitwisselbaar zijn. Mogelijk zou een platform als Mozilla Badges hieraan kunnen beantwoorden.Mozilla Badges Rekening houden met privacy issues accreditatie (geen cloud). Ook moeten er filmpjes geplaatst kunnen worden

6 Studenten denken, delen en wisselen ideeën uit over @iselinge digitaal portfolio met #badges, ontzettend inspirerend!

7 ~ Niels Roos, Simulise ~

8

9 ~ workshop ~ Maak gemengde groepen (met student, docent, ict-coördinator, schoolleider en ‘overig’) Lokalen: 21 en 25 (begane grond) en 115 en 121 (1e verdieping)

10 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Workshop: inzet informele systemen in het leren Ga naar www.vot.rs en vul code 949 72 in om te stemmenwww.vot.rs

11 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Workshop: inzet informele systemen in het leren 1.Welke belemmeringen zie je voor de inzet van informele systemen? (10m) 2.Welke mogelijkheden zie je voor de inzet van informele systemen? (10m) 3.Welke ideeën heb je voor een concrete inzet van informele systemen volgende week? Zet het beste idee om in een eenvoudig actieplan voor komende week (15m)

12 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Workshop: inzet informele systemen in het leren Stem opnieuw: ga naar www.vot.rs en vul code 93 99 74 in om te stemmenwww.vot.rs


Download ppt "Onderwijsvraagstuk Kennisnet. ~ Communicatieplatform voor studieloopbaanbegeleiding en digitaal portfolio ~ Achtergrond Doelstelling Beoogd resultaat."

Verwante presentaties


Ads door Google