De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oud Egypte. Met zijn goden en prachtige piramides is het Oude Egypte een prachtig land, gelegen in Afrika. Zin om het te ontdekken?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oud Egypte. Met zijn goden en prachtige piramides is het Oude Egypte een prachtig land, gelegen in Afrika. Zin om het te ontdekken?"— Transcript van de presentatie:

1 Oud Egypte

2 Met zijn goden en prachtige piramides is het Oude Egypte een prachtig land, gelegen in Afrika. Zin om het te ontdekken?

3 Inhoudstabel: Gewone burgersGewone burgers Werk van toenWerk van toen Belangrijke mensenBelangrijke mensen De NijlDe Nijl De godenDe goden Nóg meer godenNóg meer goden Einde Einde

4 De gewone burgers 80 % waren gewone mensen Zij moesten hard werken. Ze hielden een boerderij of fokten dieren. Ze waren erg arm.

5 Werk van toen Vissen was een erg populair beroep omdat er zoveel vis in de Nijl zat. Of ze deden arbeid zoals stenen uit de woestijn sjouwen om bijvoorbeeld een piramide te kunnen maken. En natuurlijk moesten ze meebouwen aan de tempels, piramides, beelden enz.

6 Belangrijke mensen FARAO De farao was de heerser van Egypte. De mensen dachten dat hij een halve god was. Als hij doodging, werd een piramide zijn graf. Dit is een voorbereiding van zijn begrafenis. Dit is een voorbereiding van zijn begrafenis. REGENT REGENT Hij nam het regeren op zich als de farao weg was. Hij was dan de heerser van Egypte.

7 de Nijl De Nijl,6695 km lang, is de langste rivier van de wereld. Het is de belangrijkste rivier in Egypte. Het is het enige middel om de gronden vruchtbaar te houden. De Nijl ontspringt als Blauwe Nijl in Ethiopië en als Witte Nijl in het Victoriameer…

8 De goden Er waren verschillende goden in het oude Egypte:Er waren verschillende goden in het oude Egypte: Horus, god van de zon: Anubis, god van de dood: Isis, godin van de vruchtbaarheid: En nog véél anderen…

9 Nog meer goden Hathor Hathor Bastet Bastet Seth Seth Osiris Osiris Toth Toth Ze hadden hééél veel goden, Maar dit waren ongeveer de belangrijksten…

10 Kortom, het Oude Egypte was… PRACHTIG! PRACHTIG!Daag!


Download ppt "Oud Egypte. Met zijn goden en prachtige piramides is het Oude Egypte een prachtig land, gelegen in Afrika. Zin om het te ontdekken?"

Verwante presentaties


Ads door Google