De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cyprus Door Kobe en Arno. Inhoud Aantal inwoners en de taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cyprus Door Kobe en Arno. Inhoud Aantal inwoners en de taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)"— Transcript van de presentatie:

1 Cyprus Door Kobe en Arno

2 Inhoud Aantal inwoners en de taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Eten en drinken Cultuur/godsdienst Bezienswaardigheden (o.a. gebouwen) Belangrijke plaatsen Het landschap Belangrijke en handige woorden om te weten

3 Aantal inwoners en taal Talen op Cyprus zijn: Grieks Turks Engels Aantal inwoners: 796.740

4 De vlag De vlag heeft de vorm van een blad en daar onder twee takken

5 Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Munteenheid: euro klimaat:Cyprus heeft een mediterraan klimaat met lange warme zomers en vrij korte milde winters.

6 Eten en drinken De smaken van Cyprus zijn een unieke mengeling van de Griekse, Arabische en Engelse keuken

7 Cultuur/godsdienst In het midden van het land bevind zich de berg Olympus. Volgens de mensen woonden hier vroeger de goden. Waarvan de meest bekende op Cyprus Aphrodite en Adonis zijn.

8 Bezienswaardigheden (o.a. gebouwen) In Nicosia zijn er talrijke musea waarvan het Cyprus museum of archeologisch museum het belangrijkst is. Cyprus heeft de laatste eeuw tonnen voorwerpen aan de oppervlakte gebracht.

9 Belangrijke plaatsen Limassol is een belangrijke plaats voor zaken, haven, toerisme, wonen. Larnaca is een belangrijke plaats voor te wonen, het toerisme,Limassol Larnaca

10 Het landschap Er zijn veel bossen. Warm klimaat. Veel gebergte.

11 Belangrijke en handige woorden om te weten Oppervlakte: 9.250 vierkante km Hier nog extra informatie over cyprus Wist je dat, er in Cyprus links wordt gereden? Wist je dat, bijna iedere dag de zon schijnt? Wist je dat, Engels de tweede taal is. De meeste Cyprioten spreken deze taal. Wist je dat, het 1 uur later is in Cyprus.

12


Download ppt "Cyprus Door Kobe en Arno. Inhoud Aantal inwoners en de taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)"

Verwante presentaties


Ads door Google