De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Portugal Door Lissa en Yoni. inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Portugal Door Lissa en Yoni. inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)"— Transcript van de presentatie:

1 Portugal Door Lissa en Yoni

2 inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Eten en drinken Cultuur/godsdienst Bezienswaardigheden (o.a. gebouwen) Belangrijke plaatsen Het landschap Belangrijke en handige woorden om te weten

3 Aantal inwoners, en welke taal spreken ze? In Portugal wordt Portugees gesproken. Portugal heeft 10.707.924 (2009) inwoners, waarvan het grootste deel (circa 70%) in de dichtbevolkte kuststreek, die van de Spaanse grens tot aan Lissabon.

4 Welke vlag heeft Portugal? Groen staat voor hoop en rood voor het bloed van de soldaten die voor Portugal gestorven zijn.

5 Het geld (valuta) waar betaal je mee? Een valuta is een officieel geldig betaalmiddel van een land. Voorbeelden van belangrijke valuta's zijn: Euro, Amerikaanse dollar, Engelse pond en Japanse Yen.

6 Klimaat(wat is typerend voor dit klimaat?) In de zomermaanden valt er in heel Portugal vrij weinig neerslag. Op jaarbasis valt er in sommige streken in Portugal vrij veel neerslag. Het noordelijke berggebied krijgt zo'n tweeduizend millimeter te verwerken.

7 Eten en drinken Ook varkensvlees is een favoriet ingrediënt in de Portugese keuken. Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugese wijnen zijn erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de port, vinho verde en madeira.

8 Cultuur/godsdienst In de muziek is de Fado erg belangrijk. Er zijn verschillende gelovige mensen in Portugal: de Protestanten, de Moslims en de Joden. Maar deze vallen in het niet bij het aantal Rooms- katholieken.

9 Bezienswaardigheden(o.a. gebouwen) Praia de Luz

10 Belangrijke plaatsen Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal (na Lissabon). Amadora is een plaats en gemeente in het Portugese district Lissabon.

11 Het landschap. Alentejo In het zuiden van Portugal ligt de provincie Alentejo, zo groot als Nederland, met maar 776.000 inwoners. Het uitgestrekte, glooiende landschap is begroeid met duizenden bloemen.

12 Belangrijke en handige woorden om te weten. Olá hallo Qual é o seu nome Hoe heet je? Como vai Hoe gaat het? Digo... Ik noem … você tem um animal de estimação Heb jij een huisdier?

13


Download ppt "Portugal Door Lissa en Yoni. inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?)"

Verwante presentaties


Ads door Google