De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Albert Einstein Door Shari en Cato.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Albert Einstein Door Shari en Cato."— Transcript van de presentatie:

1 Albert Einstein Door Shari en Cato

2 Inhoud Wie is Albert Einstein? Waar leefde hij? Wat deed hij?
De atoombom

3 Wie is Albert Einstein? Één van de belangrijkste natuurkundigen aller tijden Een goede vriend van Hendrik Antoon Lorentz (rechts : Hendrik Antoon Lorentz, links Albert Einstein) Albert Einstein is een van de  belangrijkste natuurkundigen aller tijden. Einstein was ook goed bevriend met de Nederlandse natuurkundige Hendrik Antoon Lorentz.

4 Waar leefde hij? Geboren in 1879
Als hij aankwam in Amerika brak de 2e wereldoorlog uit. Kaart Amerika Hij werd in 1879 in Duitsland geboren en volgde zijn opleiding in Zürich. Einstein was afkomstig uit een joods gezin. Einstein ging in Amerika wonen. Hier ging hij werken aan de universiteit van Princeton. Nadat hij in Amerika was aangekomen, brak de Tweede Wereldoorlog uit. Hierbij werden miljoenen mensen in Europa vermoord door de nazi’s.

5 Wat deed hij? Als Einstein 26 jaar oud was publiceerde hij belangrijke artikelen over natuurkunde. Vier jaar later was hij professor aan de universiteit. Hij publiceerde toen hij pas 26 jaar oud was al een aantal belangrijke artikelen over natuurkunde. Vier jaar later was hij professor aan de universiteit. Einstein werkte voor allerlei verschillende universiteiten in Europa, waaronder die van Leiden. In 1916 verscheen Einsteins belangrijkste boek, waarin hij zijn beroemde theorie beschreef. In 1922 kreeg hij de Nobelprijs voor zijn werk.

6 De atoombom Een aantal  wetenschappers begon in 1939 aan het bouwen van een atoombom. Einstein stond per slot van rekening bekend als de slimste man ter wereld. Een aantal wetenschappers begon in 1939 aan het bouwen van een atoombom. Zij vroegen aan Einstein of hij een brief aan de Amerikaanse president Roosevelt wilde schrijven. In deze brief moest Einstein aan de president vertellen dat de bom echt zou werken als hij eenmaal klaar was. De wetenschappers dachten dat de president wel naar Einstein zou luisteren en dat ze de bom dan mochten maken. Einstein stond per slot van rekening bekend als de slimste man ter wereld.

7 Einde Dit is misschien de hond van Albert Einstein wel, hij ziet er toch even slim uit.


Download ppt "Albert Einstein Door Shari en Cato."

Verwante presentaties


Ads door Google