De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Frankrijk Gemaakt door:Giel Vermunicht & Inias Vissenaekens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Frankrijk Gemaakt door:Giel Vermunicht & Inias Vissenaekens."— Transcript van de presentatie:

1 Frankrijk Gemaakt door:Giel Vermunicht & Inias Vissenaekens

2 inhouding Aantal inwoners & talen. De vlag. Geld en met wat je betaalt? Het klimaat, eten en drinken. Cultuur/godsdienst. Belangrijke plaatsen. Het landschap. Belangrijke en handige woorden voor te weten.

3 Aantal inwoners en talen. aantal inwoners in 2009zijn:64.057.792. mensen Ze spreken er Frans dat behoort tot de Romaanse talen.

4 De vlag De vlag bestaat uit 3 kleuren blauw,wit en rood.

5 Geld en met wat je betaalt? Je betaald met de Europees munt. De euro. Bijna alle landen van de Europese unie gebruiken de euro. Dit zijn alle landen.Dit zijn alle landen

6 Het klimaat, eten en drinken. In het zuiden van Frankrijk is het lekker warm. Frankrijk staat bekend voor hun croissant. Er is super veel wijn die wij wel lekker vinden. En veel restaurants.

7 Cultuur/godsdienst. De eifeltoren is een heel belangrijk cultuur in frankrijk. Deze werd gebouwd in 1884.maar hij kon pas mensen ontvangen in het jaar 1998 op 6mei.

8 Belangrijke plaatsen Parijs is de hoofdstad en heel belangrijk, door disneyland Parijs komen er veel toeristen ook gaan de meesten dan ook de Eiffeltoren een bezoekje brengen arc de triomphe

9 Het landschap Frankrijk heeft vele soorten landschappen. Het varieert van vruchtbare bouwgrond in de rivierdalen tot de besneeuwde toppen van de Alpen en de Pyreneeën. Ze planten veel druiven voor wijn.

10 Belangrijke en handige woorden voor te weten. Bonjour = goedendag oui = ja non = nee Au revoir = daag S’ il vous plaît = alstublieft

11 Bedankt voor uw aandacht, wij hopen dat u iets meer weet over Frankrijk.


Download ppt "Frankrijk Gemaakt door:Giel Vermunicht & Inias Vissenaekens."

Verwante presentaties


Ads door Google