De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Italië Door Sien en Ester.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Italië Door Sien en Ester."— Transcript van de presentatie:

1 Italië Door Sien en Ester

2 Inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag
Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Eten en drinken Cultuur godsdienst

3 Het aantal inwoners In Italië wonen ongeveer inwoners. Dat is bijna het 6 dubbele van België.

4 la lingua italiana Dit wil zeggen ‘de Italiaanse taal’.
Het Italiaans is een Romaanse taal die voornamelijk in Italië wordt gesproken. De grote meerderheid van de bevolking spreekt Italiaans .Er zijn Duits-, Frans-, Sloveens-, Grieks-, … In de stad Alghero, op het eiland Sardinië, spreekt men Algherees Het Italiaans komt van het Latijn (de taal die de Romeinen spraken). De Duitssprekende minderheid in Noord-Italië wordt Zimberm genoemd.

5 De vlag en het landschap
De Italiaanse vlag bestaat uit drie kleuren:groen, wit en rood in verticale volgorden. Tegenwoordig worden er de volgende kenmerken aan toegeschreven : -groen: de vlakte en de hoop. -wit: de sneeuw en de wijsheid. -rood: het bloed van de martelaren,gesneuvelden en helden.

6 Het geld De munteenheid van Italië was vroeger de Lire.
Nu is dat de Euro. Een kauwgom kostte vroeger ongeveer Lire, dat is ongeveer 5 cent. De eurobiljetten zien er hetzelfde als die van ons.

7 Het klimaat in Italië Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat in België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers.

8 Eten en drinken Soorten pasta
Heb jij enig idee hoeveel soorten pasta er zijn? Honderden.... in allerlei vormen, maten en smaken. Deze rode wijn heeft een intens robijn rode kleur met een intense geur van rijpe kersen en pruimen.

9 De cultuur Italië is door zijn lange geschiedenis beïnvloed door vele verschillende culturen. Daarnaast heeft Italië zijn cultuur gedurende duizenden jaren kunnen behouden. De vroege grafkunst van de Etrusken is nog net zo bewonderenswaardig als de oude tempels van de Grieken en de in de nationale musea aanwezige beroemdste kunstmonumenten uit de geschiedenis. Van de ruïnes van het Romeinse Rijk, tot de grandioze meesterwerken uit de renaissance en barok en het futurisme en het neorealisme uit de 20e eeuw, in Italië zijn al deze tijdperken nog terug te vinden.

10 Godsdienst De meeste mensen in Italië zijn katholiek, Ruim driekwart 78 procent van de mannen en 86 procent van de vrouwen noemt zich rooms-katholiek. Dit zijn cijfers uit het jaar De katholieke kerk is daarom zeer belangrijk.  Voor de kinderen is de eerste communie het hoogtepunt in hun leven, want bij deze gebeurtenis worden ze opgenomen in de Katholieke gemeenschap.

11 Einde


Download ppt "Italië Door Sien en Ester."

Verwante presentaties


Ads door Google