De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ambiorix Door: Lisa en Eefje. Inhoud Tijdbalk. Wie was Ambiorix? Waarom was Ambiorix bekend? Over zijn standbeeld. Weetjes. Dankwoordje!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ambiorix Door: Lisa en Eefje. Inhoud Tijdbalk. Wie was Ambiorix? Waarom was Ambiorix bekend? Over zijn standbeeld. Weetjes. Dankwoordje!!"— Transcript van de presentatie:

1 Ambiorix Door: Lisa en Eefje

2 Inhoud Tijdbalk. Wie was Ambiorix? Waarom was Ambiorix bekend? Over zijn standbeeld. Weetjes. Dankwoordje!!

3 Tijdbalk Oudheid In ca 55 v.C. werd Ambiorix koning. In 54 v.C. kwamen Ambiorix samen met Catavolcus in opstand tegen Julius Caesar en de Romeinen Van 800 v.Chr. Tot 500 n.Chr.

4 Ambiorix was koning van de Eburonen. Zijn naam betekent rijke koning. Catuvolcus was samen met Ambiorix koning van de Eburonen. Wie was Ambiorix Catuvolcus

5 Waarom was Ambiorix bekend? Hij werd vooral bekend door zijn tegenstand tegen de Romeinse veldheer Julius Caesar. Hij werd vanaf de 19 de eeuw een Belgische historische held vanwege zijn verzet tegen de Romeinse bezetters.

6 Over zijn standbeeld Het standbeeld staat in Tongeren. Het standbeeld werd opgericht in 1866 door Jules Bertin.

7 Weetjes Ambiorix is tegenwoordig één van de beroemdste figuren uit de geschiedenis van België.geschiedenis In de verhalen van Suske en Wiske blijkt Lambik een oud Belgisch stamhoofd als voorvader te hebben gehad, genaamd Lambiorix, zowel de naam van het stripalbum.Suske en Wiske Lambikstamhoofd Lambiorix

8 Hopelijk hebben jullie wat bijgeleerd!!!


Download ppt "Ambiorix Door: Lisa en Eefje. Inhoud Tijdbalk. Wie was Ambiorix? Waarom was Ambiorix bekend? Over zijn standbeeld. Weetjes. Dankwoordje!!"

Verwante presentaties


Ads door Google