De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom. Het Fietsberaadproject Voorkomen van barrières voor fietsers Doel: uitwisseling van kennis en ervaringen We gaan het probleem niet oplossen Ingredienten:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom. Het Fietsberaadproject Voorkomen van barrières voor fietsers Doel: uitwisseling van kennis en ervaringen We gaan het probleem niet oplossen Ingredienten:"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom

2 Het Fietsberaadproject Voorkomen van barrières voor fietsers Doel: uitwisseling van kennis en ervaringen We gaan het probleem niet oplossen Ingredienten: –Beperkte inventarisatie Grontmij –Themabijeenkomst

3 Agenda Opening, Otto van Boggelen (Fietsberaad) Eric Nijland (Landelijk Fietsplatform), spoorwegovergangen en de lessen voor N-wegen.Eric Nijland Tonnie Roelofs (Grontmij), onderzoek naar 5 casussen Jaap Schipper (provincie Overijssel), rondweg Wesepe Pauze Discussie Afsluiting (16.30 uur)

4 Rondweg Wesepe

5 1 3 5 12 1 9 Richting Deventer Richting Raalte 2 4 6 7 11 8

6 Pauze

7 Discussie Vragen over inleidingen? Is de problematiek herkenbaar? Wat zijn de belangrijkste belemmeringen om barrières te voorkomen/op te heffen? Wat kan een gemeente/provincie doen?

8 Wat zijn de belangrijkste belemmeringen? De basis in beleid en aanbevelingen –Nota Mobiliteit: “in stand houden en verbeteren van van kruisende fiets- en wandelroutes”. –Provinciaal en gemeentelijke beleid? –Duurzaam Veilig is helder (te rigide?) –Gewenste maaswijdte is vaag. Geld Ambtelijke en politieke wil

9 Wat kunnen overheden (gemeenten, provincies, rijk) doen? Stevig en toetsbaar beleid formuleren –Uitgangspunten (mag niet slechter worden) –Maaswijdtes –Routes –Procedure: toetsing met betrokkenen Bij uitvoering toetsen aan beleid Medestanders zoeken

10 Hoe verder? Presentaties op website Fietsberaad- publicatie Artikel in Fietsverkeer ……….

11 Dank, borrel en goede reis. Denk aan het evaluatieformulier!!


Download ppt "Welkom. Het Fietsberaadproject Voorkomen van barrières voor fietsers Doel: uitwisseling van kennis en ervaringen We gaan het probleem niet oplossen Ingredienten:"

Verwante presentaties


Ads door Google