De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Cijfers SO herhaling BB klas 2  Doornemen studiewijzer  Start  Uitleg §1 Kolonisatie en landschap  Zelfstandig werken: ◦ Start (opdr 2 tm 4) ◦ §1(opdr.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Cijfers SO herhaling BB klas 2  Doornemen studiewijzer  Start  Uitleg §1 Kolonisatie en landschap  Zelfstandig werken: ◦ Start (opdr 2 tm 4) ◦ §1(opdr."— Transcript van de presentatie:

1  Cijfers SO herhaling BB klas 2  Doornemen studiewijzer  Start  Uitleg §1 Kolonisatie en landschap  Zelfstandig werken: ◦ Start (opdr 2 tm 4) ◦ §1(opdr 1 tm 5)

2  Ik hanteer een zakelijke benadering. Op Universiteiten gaat het ook op deze manier!!  Jullie zijn oud genoeg om bepaalde verantwoordelijkheden zelf te dragen ◦ Dit betekent dat ik tijdens de les verwacht dat jullie je mond houden, vooral op momenten dat ik aan het woord/uitleg/instructies geef. Ik vind het ontzettend storend als je tijdens mijn uitleg praat en ik ben hier dan ook echt niet van gediend!!!  Opdrachten in je werkboek zijn een zeer goede oefening ter voorbereiding op een toets, houd deze dan ook goed bij!!! Ik controleer het huiswerk regelmatig!!! ◦ Hier staat een sanctie op van 3x niet in orde, een paragraaf overschrijven!! ◦ Bovendien staat op het 2x het niet bijhebben van de spullen, een paragraaf overschrijven!!  (strafwerk niet af = lesverwijdering!!)  Bovendien hanteer ik de geldende schoolregels!

3  Ik hanteer een zakelijke benadering. Op Universiteiten gaat het ook op deze manier!!  Jullie zijn oud genoeg om bepaalde verantwoordelijkheden zelf te dragen ◦ Dit betekent dat ik tijdens de les verwacht dat jullie je mond houden, vooral op momenten dat ik aan het woord/uitleg/instructies geef. Ik vind het ontzettend storend als je tijdens mijn uitleg praat en ik ben hier dan ook echt niet van gediend!!!  Opdrachten in je werkboek zijn een zeer goede oefening ter voorbereiding op een toets, houd deze dan ook goed bij!!! Ik controleer het huiswerk regelmatig!!! ◦ Hier staat een sanctie op van 3x niet in orde, een paragraaf overschrijven!! ◦ Bovendien staat op het 2x het niet bijhebben van de spullen, een paragraaf overschrijven!!  (strafwerk niet af = lesverwijdering!!)  Bovendien hanteer ik de geldende schoolregels!

4 Multicultureel Amerika

5  Bekijk Start op blz 6-7 ◦ Wat valt je op? Waar gaat het over? ◦ Maak opdracht 2 t/m 4 (10min)

6  Amerika is ontdekt in 1492. Er is pas 2 eeuwen geleden een begin gemaakt met de kolonisatie. Kolonisatie= het bewoonbaar maken en inrichten van het landschap. 1776 ontstond de VS 1840-1920: steeds meer immigranten. Frontier: de grens tussen de bewoonde wereld en het “wilde westen”.

7  Zie figuur 1 Appalachen: middelgebergte, oud gebergte Rocky Mountains: hooggebergte, jong gebergte Interior plains: laagvlakte, cornbelt Great plains: hoogvlakte, wheatbelt (irrigatie!) en extensieve veeteelt Central Valley: regenschaduw, citrusfruit

8  Reliëf: hoogte verschillen in het landschap Hooggebergte: meeste toppen hoger dan 1500m. Middelgebergte: toppen tussen 500-1500m Heuvelland: toppen tussen 200-500m Laagland: lager dan 200m Een gebied met weinig reliëf heet een vlakte. Een laagvlakte lager dan 500m, hoogvlakte hoger dan 500m

9  Maken Start + §1 (1 t/m 5)  Maandag af  Controle


Download ppt " Cijfers SO herhaling BB klas 2  Doornemen studiewijzer  Start  Uitleg §1 Kolonisatie en landschap  Zelfstandig werken: ◦ Start (opdr 2 tm 4) ◦ §1(opdr."

Verwante presentaties


Ads door Google