De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natuurkunde overal 2 HTG Hints en tips bij H4 geluid © 2010 W.T.N.G. Tomassen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natuurkunde overal 2 HTG Hints en tips bij H4 geluid © 2010 W.T.N.G. Tomassen."— Transcript van de presentatie:

1 Natuurkunde overal 2 HTG Hints en tips bij H4 geluid © 2010 W.T.N.G. Tomassen

2 Weetje 1 Hogere toon als de snaar: – Korter is – Dunner is – Straker gespannen is Hogere toon als – Frequentie hoger is – Trillingstijd kleiner is

3 Weetje 2

4 Weetje 3

5 Weetje 4 Geluidsstekte Heeft te maken met amplitue. (uitwijking ten opzichte van evenwichtsstand) GrootheidL EenheiddB Bij 2 keer zoveel bronnen is de geluidsstertke + 3dB

6 Vraag 11 Kijk goed naar de vorm van de kast Waar zitten de lange en waar zitten de korte snaren.

7 Vraag 13 Wat is er nodig om geluid van de bron naar de ontvanger te zenden? Zit er een stof rond de maan? (Dit is in de ruimte)

8 Vraag 21, 22 en23 Wat weet je van geluidssnelheid. Met welke formule kan je hier rekenen? Tip: De echo is een weerkaatsing. Het geluid gaat dus heen en terug. Dat is de weg die het geluid aflegd.

9 Vraag 34 Gegeven 10s antwoord t = 10s Hoe schrijf je de gegevens op als je ze moet verzamelen? (bij het oplossen van een probleem) Waar kan je groot en eenheden vinden in de binas.

10 Vraag 35 Wat weet je over de vermenigvuldigingsfactor voor een eenheid? Welke tabel van de binas hoort hier bij Hoe schrijf je de letter wetenschappelijk Hoe werk de exp toets op de rekenmachine.

11 Vraag 40 Wat is het verschil tussen ms en m/s Wat is de definitie van trillingstijd?

12 Vraag 42 Hoe kan je aan de frequentie zien welke of het een hoge of lage toon is. Als je de trillingstijd weet kan je dan de frequentie bereken.

13 Rekenen met frequentie Wat is de definitie van trillingstijd Welke formule hoort hier bij? Waar staat deze formule in de binas Wat is de definitie van frequentie? Welke formule hoort hier bij? Waar staat deze formule in de binas?

14 Factor en eenheid Hoe reken je de letters μ, m, k, M om? Denk aan μs naar s en ms naar s k Hz naar Hz en MHz naar Hz Welke eenheid vul je in de formule in bij T Welke eenheid vul je in de formule in bij f


Download ppt "Natuurkunde overal 2 HTG Hints en tips bij H4 geluid © 2010 W.T.N.G. Tomassen."

Verwante presentaties


Ads door Google