De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Info-avond ouders en leden RKSVB

Verwante presentaties


Presentatie over: "Info-avond ouders en leden RKSVB"— Transcript van de presentatie:

1 Info-avond ouders en leden RKSVB 13-5-2014
Samenwerking jeugdafdeling

2 Ons gezamenlijk doel. Onze jeugd moet met plezier kunnen voetballen !!
Met een compleet team. Met leeftijdsgenootjes. Op een team van zijn / haar sterkte. Tegen teams die gewaagd zijn aan hun team. Zich positief kunnen ontwikkelen.

3 Ontwikkeling in jeugdvoetbal.
Het aantal jeugdleden loopt terug en er zijn grote onderlinge verschillen binnen 1 team. Teams kunnen niet meer samengesteld worden uit eigen leden. Grote verschillen in leeftijd binnen 1 team. Grote verschillen in speelsterkte. Tegen teams spelen die erg afwijken m.b.t. fysieke kracht of speelsterkte.

4 Ontwikkeling samenwerking.
2 jaar geleden eerste stap gezet naar een samenwerkingsverband Een B-team en een meisjes-team konden niet meer samengesteld worden waardoor spelers niet konden voetballen. Voor beide teams is de samenwerking gezocht. Hierdoor toch nog 2 teams kunnen samenstellen. Ervaring opgedaan m.b.t. samenwerking.

5 Ontwikkeling samenwerking.
Afgelopen seizoen een volgende stap gezet en de samenwerking uitgebreid. De spelers vanaf de D zijn in samenwerkende teams ingedeeld. Dit resulteert dat er van RKSVB: twee spelers in de A1, een speler in de B1, zeven spelers in de B2, drie spelers in de C1, drie spelers in de C2, vijf spelers in de D1 en vier spelers in de D4 spelen. De spelers voetballen allemaal met plezier. Ervaring m.b.t. de samenwerking is uitgebreid.

6 Verdere ontwikkeling samenwerking.
Komend seizoen een volgende stap zetten en de samenwerking wordt uitgebreid naar de gehele jeugd. De complete jeugd van RKSVB en RKVV Voerendaal gaan samenwerken. De spelers worden weloverwogen ingedeeld zodat zij de mogelijkheid krijgen om met plezier te kunnen voetballen. De opgedane ervaring van de voorgaande seizoenen is goed geëvalueerd. Beide verenigingen zitten kort op de bal en zullen daar waar nodig direct bijsturen om de samenwerking zo optimaal te laten verlopen.

7 Verdere ontwikkeling samenwerking.
Spelers aantallen RKSVB per categorie voor seizoen Zes spelers op de A. Negen spelers op de B. Vijf spelers op de C. Vijf speelsters op een meisjes D team. Zeven spelers op de D. Veertien spelers op de E Zes spelers op de F. Vier spelers op de mini F. Onbekend aantal nieuwe aanmeldingen.

8 Bestuurlijk raamwerk. 2 verenigingen die samenwerken:
2 aparte verenigingen met hun eigen identiteit. 2 jeugdafdelingen werken samen op basis van gelijkwaardigheid. De jeugdcommissies van RKSVB en RKVV Voerendaal hebben geregeld nauw contact met elkaar. De grondslag voor een stabiele algehele samenwerking is de afgelopen 2 jaar gelegd. De SR-teams werken niet samen.

9 Praktische zaken voor iedereen belangrijk.
We hebben al ervaring opgedaan. Waar wordt getraind, waar worden wedstrijden gespeeld, onder welke naam? Wie speelt op welk team, hoe wordt ingedeeld en waar wordt rekening mee gehouden? Wie zijn de trainers / leiders? In welk tenue wordt gespeeld? Hoe wordt vervoer geregeld? Hoe verloopt de communicatie, bij wie moet je zijn bij problemen? Hoe verloopt een en ander bij activiteiten? Gaat altijd alles vanzelf?

10 Vragen of onduidelijkheden?
Blijf niet met vragen lopen, zij helpen ons om de samenwerking te perfectioneren. Zijn er vragen stel ze dan. Hebben wij niet direct een passend antwoord dan noteren wij de vraag en zullen hierop terug komen.


Download ppt "Info-avond ouders en leden RKSVB"

Verwante presentaties


Ads door Google