De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klikken voor vervolg (schuiten) De Dordogne is de langste rivier in Frankrijk. Zij ontspringt in het Centraal massief en mondt uit in de atlantische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klikken voor vervolg (schuiten) De Dordogne is de langste rivier in Frankrijk. Zij ontspringt in het Centraal massief en mondt uit in de atlantische."— Transcript van de presentatie:

1

2 Klikken voor vervolg

3 (schuiten)

4 De Dordogne is de langste rivier in Frankrijk. Zij ontspringt in het Centraal massief en mondt uit in de atlantische oceaan, in de nabijheid van Royan. Zij stroomt door een van de mooiste streken in Frankrijk: de Périgord- Dordogne, in Aquitainie.

5

6 De « gabarren » zijn platte eikenhouten boten, speciaal gemaakt op te varen op de Dordogne. Vandaag nog vervoeren ze mensen van het ene dorp naar het andere langs deze dikwijls fantastische Franse rivier.

7 Een gabarre

8 De « gabarren » laten de bezoekers de mooiste dorpjes van midden Frankrijk ontdekken. Men vindt wel 557 gemeenten in de vallei van de Dordogne, waartussen enkele uit een heel oude periode.

9

10

11

12

13 Deze stréek werd reeds bewoond 45000 jaar geleden. Het is hier dat men de oudste sporen in Europa vindt van vroegere menselijke nederzettingen, namelijk in de mooie grot van Lascaux.

14

15 Met de regio’s Charente en Limousin, bezit de vallei van de Dordogne vele kastelen en ontelbare stenen gebouwen van vele eeuwen oud.

16

17 Hier, langs de oevers van de Dordogne, hebben de edelen en notabelen van Aquitaine kwistig herenhuizen laten bouwen waarvan er nog vele zeer goed bewaard zijn gebleven.

18

19

20 De daken van de huizen langs de Dordogne zijn dikwijls smal en hoog om in de winter de overvloedige regen vlugger af te voeren De daken van de huizen langs de Dordogne zijn dikwijls smal en hoog om in de winter de overvloedige regen vlugger af te voeren.

21

22 Périgueux is de hoofdplaats van de Dordogne. Men vindt in de ganse streek geen enkele belangrijke stad omdat de ganse streek maar 388,000 inwoners telt en deze verspreid zijn over 557 gemeenten.

23

24 De Dordogne is gekend voor zijn streekgebonden gastronomie, op basis van lokale produkten,zoals: konijn haas, gans en eend, Vooral de fameuze truffels van Périgord zijn overal gekend.

25

26 Wel, heb je zin in een reisje in de Dordogne, ? Er is reeds een schuitje gereserveerd voor u. Het verwacht u in Beynac. Goede reis!

27

28


Download ppt "Klikken voor vervolg (schuiten) De Dordogne is de langste rivier in Frankrijk. Zij ontspringt in het Centraal massief en mondt uit in de atlantische."

Verwante presentaties


Ads door Google