De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dit is onze presentatie over:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dit is onze presentatie over:"— Transcript van de presentatie:

1 Dit is onze presentatie over:

2 Algemeen Gerechten Ligging Beroemde mensen Beziens Waardig-heden

3 Limousin is niet een al te grote provincie in Frankrijk
Limousin is niet een al te grote provincie in Frankrijk. Het is wel een heel natuurrijk gebied. Er komen veel mensen om van de natuur te genieten, een vergeten stukje paradijs. Limousin is vooral bekend om zijn koeien. Limousin bestaat uit 3 regio’s: Creuse, Haute-Vienne en Correze.

4 Algemeen Gerechten Ligging Beroemde mensen Beziens Waardig-heden

5 Zoals al gezegd is is Limousin bekend om haar koeien
Zoals al gezegd is is Limousin bekend om haar koeien. Er is dan ook een speciaal ras Limousine. In Limousin zijn heel veel boeren die dit vlees verkopen, de meeste  1200 zijn lid van een bond. Deze bond Celmar heeft strenge regels, als de vleeshouder zich hier niet aan houd exporteerd Celmar het vlees niet. Het vlees wordt ook gekeurd door een organisatie ook wel genaamd France Limousin. Die organisatie heeft strenge regels zoals: Het voer moet voor 75% van eigen bedrijf komen. De dieren moeten van het ras Limousine zijn. Dierlijke ingrediënten in het voer zijn verboden. Kalveren worden minimaal 6 maanden bij de moeder gezoogd. Elk dier moet z'n eigen dossier hebben.

6 Het vlees van het ras Limousine is dus erg lekker
Het vlees van het ras Limousine is dus erg lekker. Er worden wel eens blindproeverijen gehouden door mensen die verstand van smaak hebben. Het vlees van Limousine word heel vaak als beste beschouwd, ook al is het niet een van de heel bekende merken.

7 Algemeen Gerechten Ligging Beroemde mensen Beziens Waardig-heden

8 Dit is Frankrijk

9 En dit is Limousin Limoges is de hoofdstad van Limousin

10 De Limousin bestaat uit de regio’s Haute-Vienne, Corrèze en Creuse
De Limousin bestaat uit de regio’s Haute-Vienne, Corrèze en Creuse. In de Creuse en de Haute-Vienne is het landschap golvend en in de Corrèze veranderd het landschap zich in een uitbundig heuvelland. Hoogtepunten in de Corrèze zijn de rivieren de Dordogne en de Vézère. Beide rivieren hebben zich in de loop der eeuwen diep uitgesleten in het landschap en banen zich een weg door prachtige valleien. De beide rivieren zijn uitstekend voor zwemmen en kanoën.

11 Algemeen Gerechten Ligging Beroemde mensen Beziens Waardig-heden

12 In Limousin zijn niet echt veel beroemde mensen maar hier zijn er 2:
Daniel Reynaud is een schrijver van liedjes en gedichten. Claude Roy was een journalist.

13 Algemeen Gerechten Ligging Beroemde mensen Beziens Waardig-heden

14 In Limousin zijn erg veel bezienswaardigheden
In Limousin zijn erg veel bezienswaardigheden. Zoals minigolf, tennis,paardrijden, vissen en in Gueret is zelfs een doolhof. Er zijn ook een verscheidende meren zoals het:Lac Vassieviere:het is 1000 hectare groot en je kan er goed in zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskieen, vissen en kanoen. Er zijn ook verscheidene kastelen, het zijn net musea. Want als je er even naar binnnen loopt zal een heleboel oude gereedschappen vinden.

15 Joost Pilage OnnO Kestens Nick Overbeek Gemaakt door: Mike Jacet


Download ppt "Dit is onze presentatie over:"

Verwante presentaties


Ads door Google