De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Roderick Vyaene 1BaSWC. -De auteur -Samenvatting van de tekst -Doel van de tekst e bevindingen -Het programma Kopspijkers -Besluit -Dankwoord.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Roderick Vyaene 1BaSWC. -De auteur -Samenvatting van de tekst -Doel van de tekst e bevindingen -Het programma Kopspijkers -Besluit -Dankwoord."— Transcript van de presentatie:

1 Roderick Vyaene 1BaSWC

2 -De auteur -Samenvatting van de tekst -Doel van de tekst e bevindingen -Het programma Kopspijkers -Besluit -Dankwoord

3 De auteur van mijn tekst is Chris Aalberts. Hij is afkomstig uit Nederland en verricht onderzoek naar de relatie tussen politiek en burgers. Hij geeft ook cursussen omtrent deze relatie: mijn artikel is zo een cursus (workshop) die hij heeft geschreven en heeft gegeven. Hij werkt onder andere voor de universiteit van Amsterdam.

4 Deze tekst is een soort van onderzoek met als doel te weten te komen hoe jongeren politiek ervaren in het dagelijkse leven. Ze hebben hierin bekeken hoe jongeren via populaire media in aanraking komen met politiek. Toch blijkt dat de gewone politiek en de “hippe” politiek die door de media wordt besproken niet veel verschillend zijn. Dit komt omdat volgens de jongeren leuke politiek ingaat tegen de zogezegde eigenschappen van de politiek. In de tekst specificeert men de media naar het programma kopspijkers, een aantal jongeren wordt geïnterviewd rond wat ze vinden van dit programma. Ze komen tot de conclusie dat media zoals kopspijkers die de politiek anders weergeeft (soms met een humoristische noot), dat dit toch wel gekend is onder de jongeren. De jongeren beweren er toch eens naar toe te kijken en ook dat ze van het programma dingen in verband met politiek opsteken. Maar toch lost kopspijkers niet alles op en het doet zeker de mening van jongeren niet veranderen waarbij ze zeggen dat politiek irrelevant is voor hun.

5

6 Met de media wordt in de tekst het programma kopspijkers bedoeld. Kopspijkers: 1.kopspijkers is een Nederlandse televisieprogramma 2.het legt vooral de nadruk op leedvermaak en satire 3.met de hulp van cabaretiers wordt de spot gedragen met actuele kwesties waaronder de politiek

7 Een zeer uitgebreide tekst. De woordkeuze zorgt ervoor dat politieke voorkennis aangeraden is maar niet noodzakelijk. De bevindingen worden gestaafd met enkele tabellen wat het een stuk aangenamer en overzichtelijk maakt.

8 Bedankt voor jullie aandacht.


Download ppt "Roderick Vyaene 1BaSWC. -De auteur -Samenvatting van de tekst -Doel van de tekst e bevindingen -Het programma Kopspijkers -Besluit -Dankwoord."

Verwante presentaties


Ads door Google