De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren."— Transcript van de presentatie:

1 Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren.
Roderick Vyaene 1BaSWC

2 Inhoudstafel De auteur Samenvatting van de tekst
Doel van de tekst e bevindingen Het programma Kopspijkers Besluit Dankwoord

3 De auteur De auteur van mijn tekst is Chris Aalberts.
Hij is afkomstig uit Nederland en verricht onderzoek naar de relatie tussen politiek en burgers. Hij geeft ook cursussen omtrent deze relatie: mijn artikel is zo een cursus (workshop) die hij heeft geschreven en heeft gegeven. Hij werkt onder andere voor de universiteit van Amsterdam.

4 De samenvatting van de tekst
Deze tekst is een soort van onderzoek met als doel te weten te komen hoe jongeren politiek ervaren in het dagelijkse leven. Ze hebben hierin bekeken hoe jongeren via populaire media in aanraking komen met politiek. Toch blijkt dat de gewone politiek en de “hippe” politiek die door de media wordt besproken niet veel verschillend zijn. Dit komt omdat volgens de jongeren leuke politiek ingaat tegen de zogezegde eigenschappen van de politiek. In de tekst specificeert men de media naar het programma kopspijkers, een aantal jongeren wordt geïnterviewd rond wat ze vinden van dit programma. Ze komen tot de conclusie dat media zoals kopspijkers die de politiek anders weergeeft (soms met een humoristische noot), dat dit toch wel gekend is onder de jongeren. De jongeren beweren er toch eens naar toe te kijken en ook dat ze van het programma dingen in verband met politiek opsteken. Maar toch lost kopspijkers niet alles op en het doet zeker de mening van jongeren niet veranderen waarbij ze zeggen dat politiek irrelevant is voor hun.

5 Doel van de tekst en bevindingen
Het doel van de tekst is weergeven wat de jongeren vinden van politiek. Een bijkomend doel is het aanduiden wat de media doet met betrekking tot de relatie politiek en jongeren. BEVINDINGEN Media doet de mening in verband met politiek niet veranderen: het is saai en irrelevant. De media zorgt er wel voor dat de jongeren dingen opsteken in verband met politiek.

6 Het programma kopspijkers
Met de media wordt in de tekst het programma kopspijkers bedoeld. Kopspijkers: kopspijkers is een Nederlandse televisieprogramma het legt vooral de nadruk op leedvermaak en satire met de hulp van cabaretiers wordt de spot gedragen met actuele kwesties waaronder de politiek

7 Besluit Een zeer uitgebreide tekst.
De woordkeuze zorgt ervoor dat politieke voorkennis aangeraden is maar niet noodzakelijk. De bevindingen worden gestaafd met enkele tabellen wat het een stuk aangenamer en overzichtelijk maakt.

8 Bedankt voor jullie aandacht.
Dankwoord Bedankt voor jullie aandacht.


Download ppt "Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren."

Verwante presentaties


Ads door Google