De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Definitie duurzame mobiliteit  Definitie sociale economie  Duurzame mobiliteit inherent aan de sociale economie.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Definitie duurzame mobiliteit  Definitie sociale economie  Duurzame mobiliteit inherent aan de sociale economie."— Transcript van de presentatie:

1

2  Definitie duurzame mobiliteit  Definitie sociale economie  Duurzame mobiliteit inherent aan de sociale economie

3 “Mobiliteit is pas duurzaam als het verplaatsingssysteem werkt en betaalbaar is, ecologisch verantwoord, veilig en rechtvaardig is”  Gebaseerd op triple bottom line: o Planet o People o Profit

4 4 vuist regels nodig om definitie te verwezenlijken: In principe zoveel activiteiten kunnen ontplooien als ze willen, ook als dit verplaatsingen impliceert. Die verplaatsingen moeten zo weinig mogelijk kilometers, en zeker een minimum aan gemotoriseerde kilometers, produceren. Indien er toch grotere afstanden overbrugd moeten worden, dan liefst collectief. Op de laatste plaats komt de auto, als het echt niet anders kan.

5 Een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die in hun doelstellingen de realisatie van bepaalde maatschappelijke meerwaarden vooropstellen en hierbij de volgende basisprincipes respecteren:  voorrang van arbeid op kapitaal;  democratische besluitvorming;  maatschappelijke inbedding;  transparantie;  kwaliteit;  duurzaamheid.

6  Grondprincipe op meerde vlakken geldig  Rechtvaardig verplaatsingssysteem  Mobiliteitsprofiel


Download ppt " Definitie duurzame mobiliteit  Definitie sociale economie  Duurzame mobiliteit inherent aan de sociale economie."

Verwante presentaties


Ads door Google