De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1) Inhoudstafel 2) Wat is percussie? 3) Verschil tussen slagwerk en percussie 4) Enkele percussie-instrumenten 5) Enkele percussie-instrumenten 6) Voorbeelden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1) Inhoudstafel 2) Wat is percussie? 3) Verschil tussen slagwerk en percussie 4) Enkele percussie-instrumenten 5) Enkele percussie-instrumenten 6) Voorbeelden."— Transcript van de presentatie:

1

2 1) Inhoudstafel 2) Wat is percussie? 3) Verschil tussen slagwerk en percussie 4) Enkele percussie-instrumenten 5) Enkele percussie-instrumenten 6) Voorbeelden van percussie 7) dankwoord

3  Percussie = slagwerk  In de loop der tijden is percussie gaan betekenen: slagwerk dat niet met 2 stokken wordt gespeeld, maar met de handen of met 1 hand en 1 stok.

4  Slagwerk Onder slagwerk wordt in de muziek verstaan. diverse soorten slaginstrumenten zonder specifieke toonhoogte. Daarnaast bestaan er slagwerkinstrumenten, die duidelijk een melodie of harmonie (akkoorden) kunnen voortbrengen * vb. het drumstel (een combinatie van instrumenten)  Percussie - De kleinere slagwerkinstrumenten en een aantal instrumenten die uit de wereldmuziek afkomstig zijn. - Slaginstrumenten/voorwerpen met een verschillende tooghoogte

5  Tamboerijn - bestaat uit een eenvoudige houten ring. Daarover is al dan niet een vel gespannen. - In de ring zijn metalen schijfjes geplaatst die meetrillen als op het vel wordt geslagen of met het instrument wordt geschud.  Triangel - In een driehoek gevouwen metalen staaf. Bespeeld door er met een metalen staafje op te slaan. - door korte en lange tikken komen er verschillende geluiden van de triangel.

6  Claves - Hardhouten stokken die tegen elkaar worden geslagen. - Hoog en hard geluid. - Spelen in latin music het basisritme, de clave, vandaar de naam.  Berimbeau, berimbao - Een houten boog met een kalebas er aan, die als klankkast dient. - Met een stokje en een shaker in je hand sla je ritmische patronen tegen de snaar. - Met een munt kun je de snaar verkorten om de toon hoger en lager te maken. - Door de kalebas met de open kant tegen je aan te houden of niet kun je ook nog de klank variëren.

7  http://www.johandenblanken.nl/Percussie. html http://www.johandenblanken.nl/Percussie. html  http://www.animatieplaatjes.nl/ http://www.animatieplaatjes.nl/  http://www.rumbadama.nl/duo.html http://www.rumbadama.nl/duo.html

8 Bedankt voor de aandacht en wij hopen dat jullie ervan hebben genoten. Made by: Zoë Michielsens, Lien Sels, Liesbeth Somers en Vitaly De Bolle


Download ppt "1) Inhoudstafel 2) Wat is percussie? 3) Verschil tussen slagwerk en percussie 4) Enkele percussie-instrumenten 5) Enkele percussie-instrumenten 6) Voorbeelden."

Verwante presentaties


Ads door Google