De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Percussie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Percussie."— Transcript van de presentatie:

1 percussie

2 inhoudstafel Inhoudstafel Wat is percussie?
Verschil tussen slagwerk en percussie Enkele percussie-instrumenten Voorbeelden van percussie dankwoord

3 1. Wat is percussie Percussie = slagwerk
In de loop der tijden is percussie gaan betekenen: slagwerk dat niet met 2 stokken wordt gespeeld, maar met de handen of met 1 hand en 1 stok.

4 Verschil tussen slagwerk en percussie
Slagwerk Onder slagwerk wordt in de muziek verstaan. diverse soorten slaginstrumenten zonder specifieke toonhoogte. Daarnaast bestaan er slagwerkinstrumenten, die duidelijk een melodie of harmonie (akkoorden) kunnen voortbrengen * vb. het drumstel (een combinatie van instrumenten) Percussie - De kleinere slagwerkinstrumenten en een aantal instrumenten die uit de wereldmuziek afkomstig zijn. - Slaginstrumenten/voorwerpen met een verschillende tooghoogte Onderverdeling slaginstrumenten idiofoon: het geluid wordt door van nature klankrijk materiaal veroorzaakt (bijv. xylofoon, triangel)               membranofoon: het geluid wordt door een vel of membraan veroorzaakt (bijv. pauk of trommel)

5 Enkele percussie-instrumenten
Tamboerijn - bestaat uit een eenvoudige houten ring.   Daarover is al dan niet een vel gespannen. - In de ring zijn metalen schijfjes geplaatst die meetrillen als op het vel wordt geslagen of met het instrument  wordt  geschud. Triangel - In een driehoek gevouwen metalen staaf. Bespeeld door er met een metalen staafje op te slaan. - door korte en lange tikken komen er verschillende geluiden van de triangel.

6 Enkele percussie-instrumenten
Claves - Hardhouten stokken die tegen elkaar worden geslagen. - Hoog en hard geluid. - Spelen in latin music het basisritme, de clave, vandaar de naam. Berimbeau, berimbao - Een houten boog met een kalebas er aan, die als klankkast dient. - Met een stokje en een shaker in je hand sla je ritmische patronen tegen de snaar. - Met een munt kun je de snaar verkorten om de toon hoger en lager te maken. - Door de kalebas met de open kant tegen je aan te houden of niet kun je ook nog de klank variëren.

7 bronvermelding http://www.johandenblanken.nl/Percussie.html

8 dankwoord Bedankt voor de aandacht en wij hopen dat jullie ervan hebben genoten. Made by: Zoë Michielsens, Lien Sels, Liesbeth Somers en Vitaly De Bolle


Download ppt "Percussie."

Verwante presentaties


Ads door Google