De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toonhoogte en frequentie. Snaarinstrumenten Een dikke snaar geeft een laag geluid Een lange snaar geeft een laag geluid Een lage spanning geeft een laag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toonhoogte en frequentie. Snaarinstrumenten Een dikke snaar geeft een laag geluid Een lange snaar geeft een laag geluid Een lage spanning geeft een laag."— Transcript van de presentatie:

1 Toonhoogte en frequentie

2 Snaarinstrumenten Een dikke snaar geeft een laag geluid Een lange snaar geeft een laag geluid Een lage spanning geeft een laag geluid.

3 Frequentie Een trilling is een heen-en-weer beweging De beweging wordt per seconde een aantal keer herhaald De frequentie is het aantal trillingen per seconde.

4 Hertz De eenheid van frequentie is Hertz (Hz) Frequentie = een grootheid 128 Hz zijn dus 128 trillingen per seconde.

5 Toonhoogte Een snelle trilling geeft een hoge toon Hoe hoger de frequentie hoe hoger de toon Een vleermuis kan hele hoge tonen horen.

6 Tonen horen Het frequentiebereik van een mens is: Een laagste toon van ongeveer 20 Hz Een hoogste toon van ongeveer 20.000 Hz 20.000 Hz = 20 kHz.


Download ppt "Toonhoogte en frequentie. Snaarinstrumenten Een dikke snaar geeft een laag geluid Een lange snaar geeft een laag geluid Een lage spanning geeft een laag."

Verwante presentaties


Ads door Google