De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Do’s van recruitment Bepaal een duidelijke wervingstrategie Leg al uw eieren niet in één mand en kies voor een recruteringsmix: - jobsites : advertentie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Do’s van recruitment Bepaal een duidelijke wervingstrategie Leg al uw eieren niet in één mand en kies voor een recruteringsmix: - jobsites : advertentie."— Transcript van de presentatie:

1 Do’s van recruitment Bepaal een duidelijke wervingstrategie Leg al uw eieren niet in één mand en kies voor een recruteringsmix: - jobsites : advertentie mail op maat instellen, searches banner, skyscraper - geschreven pers: advertentie, zoekertjes - referral (peterschapsactie) - flyers - scholen (stage en lijsten afgestudeerden) - jobdag - creativiteit dat past bij je imago/activiteit

2 Do’s van recruitment Publiceer geen “lege” recruteringsadvertenties –Functie –Profiel –Aanbod Hedendaagse werknemers willen meer dan een vaste baan, pak uit met die extra troeven. -Sociale contacten -Bouwen aan hun carrière (opleiding, employability)

3 Do’s van recruitment Hou steeds vast aan een kwalitatieve, gestructureerde en compacte selectieprocedure Let op voor de perfecte “papieren sollicitant” Cultuur-fit is belangrijker dan kennis en vaardigheden Zoek bij kandidaten naar de kunnen/willen-balans Selecteer in functie van competenties (ook ruwe diamanten) Paardjerijden was een populair tijdverdrijf in de geboortestreek van Lars, maar over de bedrijfscultuur bij Frima en Stando moest hij nog veel leren.

4 Do’s van recruitment Mensen aantrekken op basis van inhoud Profileer jezelf als werkgever! Stel de zaken correct voor EN verkoop jezelf als werkgever! Pay peanuts … get … Vergissen is duur! ….. en bovendien In geval van twijfel: zich onthouden

5 Golden recruitment rule: Selecteer Streng


Download ppt "Do’s van recruitment Bepaal een duidelijke wervingstrategie Leg al uw eieren niet in één mand en kies voor een recruteringsmix: - jobsites : advertentie."

Verwante presentaties


Ads door Google