De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De ervaringsdeskundige in de Neuro-revalidatie Ik kan het aan een therapeut vertellen en ik kan het aan een ervaringsdeskundige vertellen. De therapeut.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De ervaringsdeskundige in de Neuro-revalidatie Ik kan het aan een therapeut vertellen en ik kan het aan een ervaringsdeskundige vertellen. De therapeut."— Transcript van de presentatie:

1 De ervaringsdeskundige in de Neuro-revalidatie Ik kan het aan een therapeut vertellen en ik kan het aan een ervaringsdeskundige vertellen. De therapeut kan meedenken, maar de ervaringsdeskundige kan meevoelen.

2 23 oktober 2007 23.45 uur RH Letsel Hemibeeld links Geen rompbalans Neglect MRC Doorn 5.5 maanden klinisch

3 Een ervaringsdeskundige? Hoezo deskundig? Deskundig in wat?

4 Wat is ervaringsdeskundigheid?

5 Ervaring van de trapvallen Wanneer je van de trap valt ben je nog geen ervaringsdeskundige “Trapvallen”

6 Ervaring Analyse en reflectie Ervaring van anderenAndere bronnen Ervaringskennis Aanleren van vaardigheden voor professionele inzet ERVARINGSDESKUNDIGHEID

7 Mijn rol als ervaringsdeskundige

8 Het half volle of het half lege glas In mijn gesprekken van ondergeschikt belang De inhoud is veel belangrijker Ga liever met de revalidant op zoek naar de kraan Of ik geef de mogelijkheid in overweging een kleiner glas te nemen, zodat de gewenste inhoud van het glas wellicht wel binnen bereik ligt.

9 Mijn taak als ervaringsdeskundige

10 Werk in het team bewegen (niet aan team toegevoegd ) Wo en Do van 11.00 uur tot 15.00 uur aanwezig Sta buiten het behandelteam. Na de onderzoeksfase (1 e 3 weken) wordt revalidant bij mij ingepland. Informeel aanwezig in de kliniek. Op verzoek kan ik ingepland worden. Ik kan aanwezig zijn in behandelgroepen. Geen dossierkennis.

11 Hoe verloopt contact met revalidanten? Vaak voor intake revalidant al “op de radar” Contact verloopt informeel Spreekkamer grenst aan de wachtkamer behandelcentrum, meestal dagelijks contact met revalidanten. Soms verwijst revalidant door

12 Hoe werkt het in de praktijk

13 Onderschat jezelf nooit! Je weet nooit hoe sterk je echt bent totdat sterk zijn je enige optie is!!

14 Vragen?


Download ppt "De ervaringsdeskundige in de Neuro-revalidatie Ik kan het aan een therapeut vertellen en ik kan het aan een ervaringsdeskundige vertellen. De therapeut."

Verwante presentaties


Ads door Google