De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

16 juli 2014 over Innovatie. 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie-

Verwante presentaties


Presentatie over: "16 juli 2014 over Innovatie. 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie-"— Transcript van de presentatie:

1 16 juli 2014 over Innovatie

2 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie- en duurzaamheidsbeleid uit; is hét aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden; biedt informatie, advies, financiering, netwerken en uitvoering van wet- en regelgeving. In Agentschap NL is ook Antwoord voor bedrijven opgenomen. Daarnaast werkt Agentschap NL intensief samen met Syntens.

3 3 Klant centraal Agentschap NL wil klanten één integraal antwoord geven op al hun vragen. Dit kunnen onze klanten van ons verwachten: minder administratieve lasten (on-line zakendoen met de overheid dankzij e-herkenning); één klantendesk, één aanspreekpunt en één formulier; heldere, korte procedures en goed op elkaar afgestemde financieringsproducten.

4 4 Wat doen de thematische divisies? NL Milieu en Leefomgeving stimuleert de realisatie van duurzame ambities door het verbinden van partijen, de toetsing aan milieuwetgeving en met financiering, informatie en advies; NL Energie en Klimaat versterkt de samenleving door te werken aan de energie- en klimaatoplossingen van de toekomst; NL Innovatie helpt ondernemend Nederland bij innovaties. Met geld, kennis en contacten; NL Octrooicentrum is dé octrooiverlener voor Nederland, geeft voorlichting over het octrooisysteem en behartigt de belangen van Nederland in Europese en mondiale organisaties; NL EVD Internationaal stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland.

5 5 Agentschap NL en innovatie Enkele resultaten: Wet Bevordering Speur- en ontwikkelingswerk (WBSO): dankzij de WBSO vinden er jaarlijks 1 miljard euro extra investeringen in R&D plaats door meer dan 15.000 bedrijven, waarvan 96% mkb; Octrooien: Nederland staat wereldwijd op de 8 e plaats als het gaat om octrooiaanvragen, na grote landen als de VS, Duitsland en Japan. NL Octrooicentrum neemt jaarlijks 3.000 octrooiaanvragen in behandeling, valideert 13.000 Europese octrooien en beheert in totaal 141.000 octrooirechten; Innovatievouchers: 28.000 ondernemers zijn met behulp van een innovatievouchers in contact gebracht met een kennisinstelling.

6 6 Producten en diensten Innovatie bij Agentschap NL staat voor: werken aan een concurrerend ondernemingsklimaat en een sterk innovatievermogen; meer zelfstandige ondernemers met personeel en meer snelle groeiers; subsidies, kredieten, fiscale voordelen en garantiestelling voor leningen; bescherming van technologische innovaties door middel van octrooiverlening; inspiratie en informatie uit het octrooisysteem. Meer informatie staat op onze website: www.agentschapnl.nl

7 7 Borgstelling Alleen voor MKB Overheid staat garant voor een banklening De bank is eerste aanspreekpunt; die beslist over kredietverlening Het gaat om bedrijfsfinanciering, niet om projectfinanciering; bestedingsdoeleinden zijn in principe vrij, wel zakelijk doel De solvabiliteit en liquiditeit moet voldoende zijn om lening af te lossen Zeer beperkt geschikt voor starters; case-by-case, moet bewezen commercieel potentieel hebben Niet alle banken zijn aangesloten wel o.a. ABNAmro, Rabo, ING Als het om technologische innovatie gaat en men beschikt over S&O-verklaring dan zijn er ruimere mogelijkheden www.senternovem.nl/bmkb

8 8 Innovatiebox Speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting Toepasbaar voor immaterieel activum (bijv. royalty’s, verkoopwinsten, kennis) dat voortkomt uit een octrooi of waarvoor een S&O-verklaring is afgegeven Winst wordt belast tegen effectief tarief van 5% (was 10%) voor zover deze uitgaan boven de voortbrengingskosten (=drempel) € 625 mln per jaar beschikbaar Van tevoren overleggen met de Belastingdienst Elke regio heeft hiervoor eigen aanspreekpunt Voor Oost: Vincent Webbink (0546- 472715)

9 9 WBSO Er moet sprake zijn van innovatie 5 typen projecten: – Ontwikkeling – Analyse technische haalbaarheid – Technisch wetenschappelijk onderzoek – Technisch onderzoek (substantiele wijziging productiemethode) – ICT diensten Een korting op de afdracht loonbelasting voor werknemers die Speur- en Ontwikkelingswerk doen Aftrek mogelijk voor meerdere projecten Korting: 50% over de eerste € 220.000 aan S&O loonkosten, over rest aan S&O loonkosten 18% (2010) Voor starters zelfs een grotere aftrek (64%:2010) Helpdesk WBSO te Zwolle: 088-6023554

10 10 Bedankt voor uw aandacht Nico.vandellen@agentschapnl.nl 088-6023123


Download ppt "16 juli 2014 over Innovatie. 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie-"

Verwante presentaties


Ads door Google