De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

16 juli 2014 over Innovatie. 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie-

Verwante presentaties


Presentatie over: "16 juli 2014 over Innovatie. 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie-"— Transcript van de presentatie:

1 16 juli 2014 over Innovatie

2 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie- en duurzaamheidsbeleid uit; is hét aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden; biedt informatie, advies, financiering, netwerken en uitvoering van wet- en regelgeving. In Agentschap NL is ook Antwoord voor bedrijven opgenomen. Daarnaast werkt Agentschap NL intensief samen met Syntens.

3 3 Klant centraal Agentschap NL wil klanten één integraal antwoord geven op al hun vragen. Dit kunnen onze klanten van ons verwachten: minder administratieve lasten (on-line zakendoen met de overheid dankzij e-herkenning); één klantendesk, één aanspreekpunt en één formulier; heldere, korte procedures en goed op elkaar afgestemde financieringsproducten.

4 4 Wat doen de thematische divisies? NL Milieu en Leefomgeving stimuleert de realisatie van duurzame ambities door het verbinden van partijen, de toetsing aan milieuwetgeving en met financiering, informatie en advies; NL Energie en Klimaat versterkt de samenleving door te werken aan de energie- en klimaatoplossingen van de toekomst; NL Innovatie helpt ondernemend Nederland bij innovaties. Met geld, kennis en contacten; NL Octrooicentrum is dé octrooiverlener voor Nederland, geeft voorlichting over het octrooisysteem en behartigt de belangen van Nederland in Europese en mondiale organisaties; NL EVD Internationaal stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland.

5 5 Agentschap NL en innovatie Enkele resultaten: Wet Bevordering Speur- en ontwikkelingswerk (WBSO): dankzij de WBSO vinden er jaarlijks 1 miljard euro extra investeringen in R&D plaats door meer dan bedrijven, waarvan 96% mkb; Octrooien: Nederland staat wereldwijd op de 8 e plaats als het gaat om octrooiaanvragen, na grote landen als de VS, Duitsland en Japan. NL Octrooicentrum neemt jaarlijks octrooiaanvragen in behandeling, valideert Europese octrooien en beheert in totaal octrooirechten; Innovatievouchers: ondernemers zijn met behulp van een innovatievouchers in contact gebracht met een kennisinstelling.

6 6 Producten en diensten Innovatie bij Agentschap NL staat voor: werken aan een concurrerend ondernemingsklimaat en een sterk innovatievermogen; meer zelfstandige ondernemers met personeel en meer snelle groeiers; subsidies, kredieten, fiscale voordelen en garantiestelling voor leningen; bescherming van technologische innovaties door middel van octrooiverlening; inspiratie en informatie uit het octrooisysteem. Meer informatie staat op onze website:

7 7 Borgstelling Alleen voor MKB Overheid staat garant voor een banklening De bank is eerste aanspreekpunt; die beslist over kredietverlening Het gaat om bedrijfsfinanciering, niet om projectfinanciering; bestedingsdoeleinden zijn in principe vrij, wel zakelijk doel De solvabiliteit en liquiditeit moet voldoende zijn om lening af te lossen Zeer beperkt geschikt voor starters; case-by-case, moet bewezen commercieel potentieel hebben Niet alle banken zijn aangesloten wel o.a. ABNAmro, Rabo, ING Als het om technologische innovatie gaat en men beschikt over S&O-verklaring dan zijn er ruimere mogelijkheden

8 8 Innovatiebox Speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting Toepasbaar voor immaterieel activum (bijv. royalty’s, verkoopwinsten, kennis) dat voortkomt uit een octrooi of waarvoor een S&O-verklaring is afgegeven Winst wordt belast tegen effectief tarief van 5% (was 10%) voor zover deze uitgaan boven de voortbrengingskosten (=drempel) € 625 mln per jaar beschikbaar Van tevoren overleggen met de Belastingdienst Elke regio heeft hiervoor eigen aanspreekpunt Voor Oost: Vincent Webbink ( )

9 9 WBSO Er moet sprake zijn van innovatie 5 typen projecten: – Ontwikkeling – Analyse technische haalbaarheid – Technisch wetenschappelijk onderzoek – Technisch onderzoek (substantiele wijziging productiemethode) – ICT diensten Een korting op de afdracht loonbelasting voor werknemers die Speur- en Ontwikkelingswerk doen Aftrek mogelijk voor meerdere projecten Korting: 50% over de eerste € aan S&O loonkosten, over rest aan S&O loonkosten 18% (2010) Voor starters zelfs een grotere aftrek (64%:2010) Helpdesk WBSO te Zwolle:

10 10 Bedankt voor uw aandacht


Download ppt "16 juli 2014 over Innovatie. 2 Wat is Agentschap NL en waar staan wij voor? Agentschap NL: telt 5 thematische divisies; voert internationaal, innovatie-"

Verwante presentaties


Ads door Google