De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

pater damiaan Yutan Verbelen 6de leerjaar Mater Dei Centrum

Verwante presentaties


Presentatie over: "pater damiaan Yutan Verbelen 6de leerjaar Mater Dei Centrum"— Transcript van de presentatie:

1 pater damiaan Yutan Verbelen 6de leerjaar Mater Dei Centrum
Schooljaar

2 Pater Damiaan(Jozef De Veuster). Geboortedatum:op 3 januari 1840
Naam,geboortedatum,geboren,gestorven Pater Damiaan(Jozef De Veuster). Geboortedatum:op 3 januari 1840 Geboren:te Ninde (gemeente Tremelo) Gestorven op:15 april 1889 op 49-jarige leeftijd aan lepra

3 levensbescherijving. Pater damiaan is geboren als zevende kind van een boerengezin. Toen hij 15 was,ging hij werken in de graanhandel van zijn vader. Hij ging naar het college van ‘s-Gravenbrakel en trad begin1859 In bij de paters van de H.harten te Leuven. Hij vertrok vanuit Bremen op 9 november 1863 met een zeilschip Naar de Sandwich-eilanden en kwam aan te Honolulu op 19 maart 1864 waar hij tot priester werd gewijd op 21 mei 1873 bij de melaatsen Op het eiland Molokai waar hij besmet is geraakt en overleden is op 15 april 1889. Na zijn studies is Pater Damiaan gaan werken als misionaris op de Hawai eilanden.

4 levensbeschrijving. Pater damiaan kwam op 10 mei 1873 aan op molokai waar hij Op dat moment 600 lepralijders waren. In november 1884 werd bij damiaan zelf lepra vastgesteld. Met de hulp van vier andere bleef damiaan echter verder werken tot 14 dagen voor zijn dood op 15 april 1889. Op 3 mei bracht het schoolschip meractor de stoffelijke resten Van pater damiaan over naar antwerpen in aan wezigheid van koning Leopold de3 en kardinaal van Roey.

5 reden van bekendheid. Koning David Kalakaua verleende aan damiaan de titel “Knight Commender Of the Royal Order of kalakaua.” Toen prinses Lidia Liliuokalani de nederzetting bezocht om deze titel te overhandigen,werd ze geraakt door wat ze zag. Zij bracht de wereld op de hoogte van damiaans werk. Toen damiaan stierf ging zijn heldendaad de hele wereld rond. Steeds meer mensen gaven geld om de melaatsen en zieke te helpen. Damiaan is de grootste belg hij zorgde heel goed voor de melaatsen.

6 betekenis. In 1964 werd de damiaanactie opgericht
En elk jaar zamelt deze organisatie Geld in om zieke te helpen. Wij helpen al mensen in 16 Landen in:Afrika,Azie en Amerika.

7 Extra informatie. Op 3juli 2008 Werd bekent gemaakt dat de
Pater door paus Benedictus XVI Op korte termijn heilig verklaard Zal worden . De heiligverklaring zal welicht Plaats vinden op missiezondag 2009 op 18 oktober.

8 Voor ik ga afsluiten doe ik eerst …
Een quiz!!!!!!

9 Bedankt voor het luisteren!!

10 Keep smiling!!!!!!!!!!!!


Download ppt "pater damiaan Yutan Verbelen 6de leerjaar Mater Dei Centrum"

Verwante presentaties


Ads door Google