De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Powerpoint presentatie Door Michelle Schooten Studentnummer 248142 Klas 1B.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Powerpoint presentatie Door Michelle Schooten Studentnummer 248142 Klas 1B."— Transcript van de presentatie:

1 Powerpoint presentatie Door Michelle Schooten Studentnummer 248142 Klas 1B.

2 1.Tekstafbeelding over de verknipte jeugd. 2.Krantenartikel die de aanleiding gaf tot deze presentatie. 3.Welke problemen veroorzaakt de jeugd? 4.Wat zijn de oorzaken van de problemen bij de jeugd? 5.Hoe worden de problemen bij de jeugd opgelost? 6.Conclusie. 7.Afsluiting.

3

4 Een 13-jarige Amerikaanse jongen heeft woensdag bekend schuldig te zijn aan de moord op zijn ouders. In ruil voor de bekentenis kreeg de jongen een lagere gevangenisstraf. De jongen bekende naast de dubbele moord ook twee van zijn jongere broertjes en zusjes te hebben aangevallen. Hij is veroordeeld tot zeven jaar jeugddetentie. Sommige familieleden waren boos vanwege de lage strafmaat. Aanklager Bob Watson zei echter dat hij onder andere met de deal akkoord is gegaan omdat uit onderzoeken is gebleken dat de jongen zeer kinderlijk is. Volgens Watson speelde hij vlak voor hij de moorden beging nog met speelgoedautootjes en -vliegtuigjes in de achtertuin.

5 Jeugd veroorzaakt geluidsoverlast. Jeugd veroorzaakt vandalisme. Jeugd is vaker onhandelbaar. Jeugd is vaker respectloos. Jeugd draait sneller door.

6 Jeugd is (te)vaak alleen. Jeugd heeft slecht of geen rolmodel. Jeugd heeft problemen thuis. Jeugd krijgt geen of (te)weinig aandacht. Jeugd heeft niks te doen en verveelt zich.

7 Jeugd komt onder toezicht van kinderbescherming. Meer lessen in normen en waarden op scholen. Meer speelattributen in woonwijken. Buurtverenigingen organiseren meer voor jeugd.

8 Natuurlijk is iedere situatie en ieder kind anders. Maar de thuissituatie van een kind Speelt een grote rol in zijn of haar gedrag.

9 Een kind is net een puzzelstuk, ieder kind is anders, pak je net het verkeerde puzzelstukje en de hele puzzel pas niet meer. Maar als je een beetje goed puzzelt, puzzel je zo een tevreden kind.


Download ppt "Powerpoint presentatie Door Michelle Schooten Studentnummer 248142 Klas 1B."

Verwante presentaties


Ads door Google