De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De engelenzang Eer aan God in de hoogste (hemelen) en op aarde vrede in mensen welbehagen Of: in mensen van welbehagen Deze dia hoort dus bij de schriftlezing!!!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "De engelenzang Eer aan God in de hoogste (hemelen) en op aarde vrede in mensen welbehagen Of: in mensen van welbehagen Deze dia hoort dus bij de schriftlezing!!!!"— Transcript van de presentatie:

1 De engelenzang Eer aan God in de hoogste (hemelen) en op aarde vrede in mensen welbehagen Of: in mensen van welbehagen Deze dia hoort dus bij de schriftlezing!!!!

2

3 De engelenzang In mensen welbehagen Vrede op aarde Eer aan God!

4 De engelenzang In mensen welbehagen

5 De boodschap van Kerst:
God heeft in mensen welbehagen!!

6 De engelenzang In mensen welbehagen
Dat is de basis voor: Vrede op aarde

7 Vrede op aarde? Hoezo?

8 Ik kan niet meer spreken van ’t grote geluk, Uw naam is vergeten, Uw wereld is stuk, Uw vrede geschonden, de landen verscheurd; ik huiver bij wat hier daaglijks gebeurt: de honger, de wanhoop, de haat en de dood regeren de wereld. Hun macht is zeer groot. Strofe 2 uit gedicht ‘Kerstlied’ van Nel Benschop

9 Citaat “Ik zou God graag de vraag stellen: Heer, wat heeft U aan de vrede gedaan? Maar ik durf het niet. Ik ben bang dat Hij dan zou zeggen: maar jij, wat heb jij er aan gedaan?”

10 Jesaja 63, 19 ‘Het is alsof u nooit over ons hebt geheerst, alsof uw naam nooit over ons is uitgeroepen’. ‘Scheurde u maar de hemel open om af te dalen!’

11 De engelenzang In mensen welbehagen
Dat is de basis voor: Vrede op aarde

12 De vraag van Kerst: Heb ik die vrede?

13 De uitnodiging van Kerst:
Laat de vrede van Christus je doen en laten bepalen!

14 De engelenzang In mensen welbehagen
Dat is de basis voor: Vrede op aarde En daarom: Eer aan God!

15 EER aan GOD! Staande zingen: LvK gezang 134: 1, 2, 3
Regel 1 en 2: mannen/jongens Regel 3 en 4: vrouwen/meisjes Regel 5 en 6: allemaal (na afloop blijven we voor zover mogelijk staan i.v.m. geloofsbelijdenis)


Download ppt "De engelenzang Eer aan God in de hoogste (hemelen) en op aarde vrede in mensen welbehagen Of: in mensen van welbehagen Deze dia hoort dus bij de schriftlezing!!!!"

Verwante presentaties


Ads door Google