De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m."— Transcript van de presentatie:

1 Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m.
Gorilla’s Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m.

2 Bedreigde diersoorten Overal gevaar Mensen bij de gorilla’s Weetjes
Hoofdstukken Waarom Gorilla’s - Baby gorilla’s - Gorilla families Zilverruggen Eten Bekende gorilla’s Dian Fossey Charles Darwin Bedreigde diersoorten Overal gevaar Mensen bij de gorilla’s Weetjes Help! Leuk fimpje!!! Einde / Vragen

3 Waarom het onderwerp gorilla’s ??
Mijn moeder had zo maar een boekje over gorilla’s voor mij gekocht. Toen ik dat las en al die erge dingen wou ik mijn spreekbeurt erover houden. De serie van mijn boekje heet bedreigde diersoorten. Zo zijn er ook boekjes over IJsberen, Leeuwen, Neushoorns, Olifanten en Orang-oetans. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er eens een boekje over las en ik vond het wel interessant.

4 Baby gorilla’s - Bij de geboorte weegt een jonge gorilla ongeveer 2 kilo. - De eerste maanden van het kleintje houd de moeder het tegen haar borst. - Als de kleine ouder wordt draagt ze het op haar rug. - Als de jongeren ongeveer 1 jaar oud zijn klimmen en spelen ze al helemaal zelf. - Maar blijven nog steeds dicht bij de familiegroep.

5 Gorilla families -Een gorilla familie bestaat uit een of twee mannetjes, een aantal baby’s en jonge gorilla’s en een paar vrouwtjes. -Iedere groep heeft een zilverrug als leider. -Die beschermt de groep.

6 Zilverruggen -Volwassen gorilla’s die een mannetje zijn worden zilverruggen genoemd. -Dat komt doordat ze een zilverkleurige vacht op hun rug en heupen hebben. -Zilverruggen houden andere gorilla’s uit de buurt door flink te doen. -Als ze flink doen trommelen ze op hun borst en staan ze op hun achterpoten.

7 Eten Een volwassen gorilla kan iedere dag wel 30 kilogram eten.
Ze zijn planteneters. Ze eten stekelige planten, bamboe, distels, bladeren, stengels, schors en allerlei andere dingen. Hoewel ze planteneters zijn zoeken ze soms ook wel naar wormen, larven en mieren. Omdat hij zo zwaar is blijft hij liever op de grond. Hierdoor is het moeilijk om dingen te pakken die hoog hangen. Ze hebben een sterk gebit om alles te kunnen eten.

8 De top drie bekendste Gorilla’s
1. Een van de beroemdste gorilla’s was de Albino gorilla die Sneeuwvlokje heette. Helaas is hij al overleden aan huidkanker. Hij leefde in de dierentuin van Barcelona. 2. Ook Bokito is natuurlijk heel bekend, Jullie kennen hem allemaal wel. Hij is al twee keer uit een dierentuin ontsnapt. 3. Bongo is ook bekend. Hij is lang een goed voorbeeld van Apenheul geweest. Hij was vader van 27 jonge gorilla’s. En was op zijn 2de al naar Nederland gekomen. Hij overleed op 33 jarige leeftijd.

9 DiAN Fossey Dian Fossey is een vrouw die een lange tijd bij de gorilla groepen heeft doorgebracht. In 1957 dacht ze aan een reis naar Afrika. Ze werd bekend met haar artikelen in het tijdschrift National Geographic. Met videobeelden liet ze zien hoe ze met gorilla’s communiceerden. Dian werd in 1985 met een ingeslagen schedel gevonden. Waarschijnlijk is haar moord gepland door Protais Zigiranyirazo, Hij was verantwoordelijk voor de moord van mensen in 1994

10 Charles Darwin Charles Darwin is de man die geloofde dat de mens van de aap afstamt. Hij was een engelse natuuronderzoeker. Dit is het jaar van Charles Darwin. Omdat hij 200 jaar geleden geboren is. < Gorilla skelet < Mensen skelet

11 Beschermde dierparken
De Berggorilla’s leven in kleine parken in Afrika. De parken zijn in Uganda, Rwanda en Congo. Uganda Rwanda Congo Hiervan is Congo het grootste land, waarschijnlijk heeft Congo dan ook het grootste beschermde dierenpark. In dierenparken leven niet alleen gorilla’s. Alle wilde dieren zouden er wel kunnen leven. Een beschermd dierenpark kan je voornamelijk in Afrika tegen komen.

12 De gorilla’s zijn bedreigde diersoorten.
Van de berggorilla’s zijn er nog 700 Van de Oostelijke laaglandgorilla’s nog 7.000 En van de Westelijke laaglandgorilla’s nog

13 Overal gevaar In 1990 brak dicht bij de gorilla’s een grote oorlog uit. Mensen gingen wegvluchten en schuilden op plekken waar de gorilla’s ook leefde. Ook soldaten vluchten ernaartoe. Het is raar maar gorilla’s kunnen ziektes van mensen opvangen. Er zijn mensen die dicht bij de beschermde dierparken leven. Ze hakken hout van de bomen van de gorilla’s af. Dit is ook heel gevaarlijk.

14 Mensen bij de gorilla’s
Het is niet zo’n goed idee om mensen bij de bossen van de gorilla’s te laten komen. Maar als ze het wel goed zouden doen kan het de gorilla’s helpen te overleven. De mensen mogen maar één uur bij ze blijven. Als ze dat al doen moet het op 7 meter afstand. Anders kunnen de gorilla’s ziektes van de mensen opvangen en er zelf ziek van worden.

15 Weetjes Dat een mannetje wel 200 kilogram weegt. En dat een vrouwtje daar tegenover maar 90 kilogram weegt. En dat als een mannetje recht staat dat die dan wel 2 meter lang is. En ook dat als een mannetje zijn handen wijd doet het 2,5 meter breed is. Gorilla’s kunnen net als mensen kleuren zien

16 Help ons! Ons ja! Er zijn fondsen zoals het WNF (Wereld Natuur Fonds) die de gorilla’s helpen. Voor normale kinderen hebben hun de rangerclub opgestart. Voor peuters en zulke hele kleine kinderen bestaat er de bamboeclub. Word ook lid, als je van dieren houd. < Dit is PipaPanda Van de Bamboeclub.

17 Leuk filmpje!!! http://www.youtube.com/watch?v=EH3hXGAFx0s

18 Zijn er nog vragen? Goed =D Ruimvoldoende =) Voldoende =l Matig =(
Onvoldoende =’(


Download ppt "Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m."

Verwante presentaties


Ads door Google