De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Sam Compiet. Inhoud Inleiding Principe Eisen aan interne standaard Uitvoering Berekening Grafiek Samenvatting Conclusie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Sam Compiet. Inhoud Inleiding Principe Eisen aan interne standaard Uitvoering Berekening Grafiek Samenvatting Conclusie."— Transcript van de presentatie:

1 Door: Sam Compiet

2 Inhoud Inleiding Principe Eisen aan interne standaard Uitvoering Berekening Grafiek Samenvatting Conclusie

3 Inleiding Een interne standaard is een hulpstof die veel bij analytische en chemische bepalingen wordt gebruikt. Om uit te zoeken of er fouten in het apparaat zitten.

4 Principe Bij de interne standaardmethode wordt aan het monster en aan alle standaarden een extra stof toegevoegd, de interne standaard. Deze stof wordt tegelijk met de te bepalen stof gemeten. Wanneer er geen storingen zouden optreden zou bij elke meting een gelijke waarde voor de interne standaard gemeten moeten worden. Treedt er wel een storing op, dan is dit aan de meting van de interne standaard te zien en kan er worden gecorrigeerd. De correctie vindt plaats door het signaal van de te bepalen stof te delen door het signaal van de interne standaard S x S interne standaard en dit uit te zetten in grafiek.

5 Eisen aan interne standaard Monster Zelfde eigenschappen Storen

6 Uitvoering Je voegt een stof waarvan je de concentratie weet aan je standaardreeks toe, en gaat dat dan aanbieden aan een apparaat. Als het goed is zou je dan een waarde moeten vinden die gelijk is aan het gene wat je in de standaard doet.

7 Berekeningen Ρ (Ca) in mg.l-1 I (Ca)I (Li) I (Ca)_ I (Li) 0,0 25,10,000 10,010,425,80,403 20,019,524,30,802 30,0 25,01,200 Monster15,224,00,633

8 Grafiek zonder Interne standaard

9 Grafiek met Interne standaard

10 Samenvatting Principe Eisen aan interne standaard Uitvoering Berekening Grafiek

11 Conclusie Het bepalen van stoffen is nauwkeuriger als je een interne standaard mee neemt. Het is ook goed om een analist of een apparaat te controleren, want er moet precies uitkomen wat je er in hebt gestopt.

12 Zijn er nog vragen?


Download ppt "Door: Sam Compiet. Inhoud Inleiding Principe Eisen aan interne standaard Uitvoering Berekening Grafiek Samenvatting Conclusie."

Verwante presentaties


Ads door Google