De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Posteropdracht ANW: Nobelprijzen Alfred Nobel (1833-1896 ) Zweeds chemicus en industrieel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Posteropdracht ANW: Nobelprijzen Alfred Nobel (1833-1896 ) Zweeds chemicus en industrieel."— Transcript van de presentatie:

1 Posteropdracht ANW: Nobelprijzen Alfred Nobel (1833-1896 ) Zweeds chemicus en industrieel

2 Inleiding: Jaarlijks worden in december de Nobelprijzen uitgereikt. Er zijn een aantal wetenschappelijke categorieën, te weten: -Natuurkunde -Scheikunde -Geneeskunde -Economie -Vrede Voor de ANW-poster kan je kiezen uit de categorieën Natuurkunde, Scheikunde en Geneeskunde

3 Inleidende Opdracht: Bekijk de winnaars van dit jaar en afgelopen jaar. Zoek bv op Nobelprijs 2011. Op de site Wetenschap24.nl (http://www.wetenschap24.nl/specials/Nobelprijzen- 2011.html) en bij www.kennislink.nl kun je goed beginnen.http://www.wetenschap24.nl/specials/Nobelprijzen- 2011.html Kies uit deze winnaars (op het gebied van Natuurkunde, Scheikunde, Fysiologie en Geneeskunde) een onderzoek dat je het meeste aanspreekt. Zoek uit wie ook voor dit onderzoek kiest en vorm samen een groep Probeer voor dit onderzoek de volgende zaken te achterhalen. Maak een verslag (ongeveer 3 – 4 A4). – Wie hebben het uitgevoerd? – Wanneer is het uitgevoerd? – Waar ging het onderzoek over? – Wat is de motivatie om juist dit onderzoek een nobelprijs te geven?

4 Eindopdracht: Maak een poster op A2 formaat waarin je aan een breed publiek laat zien waar het door jullie gekozen onderzoek over ging, en waarom het onderzoek ook voor breed publiek van belang is/ kan zijn. In de poster komen de volgende onderwerpen aan bod:-Biografische gegevens van de winnaars -Uitleg van het eigenlijke onderzoek -Voorbeelden van (mogelijke) toepassingen Zorg dat je poster er goed verzorgd uitziet en aantrekkelijk is om te lezen.

5 Wat lever je in? Je levert uiteindelijk in: Verslag van de inleidende opdracht Poster Manier van inleveren: Inleidende opdracht mag op papier of digitaal Poster op papier (A2 formaat: 420 mm x 594 mm)

6 Beoordeling: Aspect Alle informatie aanwezig Alle informatie inhoudelijk juist en goed te begrijpen Duidelijk waar de informatie vandaan komt Gekeken naar betrouwbaarheid van de bronnen Poster is netjes opgemaakt Goede opmaak Poster valt op en trekt aan om te lezen Originaliteit Taalgebruik correct, van goed niveau en toegankelijk voor breed publiek Aanwezigheid van de gevraagde informatie Bronvermelding Visuele aantrekkelijkheid Taalgebruik


Download ppt "Posteropdracht ANW: Nobelprijzen Alfred Nobel (1833-1896 ) Zweeds chemicus en industrieel."

Verwante presentaties


Ads door Google