De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het reguleren van een plasma De kernfusiereactor en zijn brandstoffen Kernfusiereactie Brandstoffen ‘as’ van de reactie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het reguleren van een plasma De kernfusiereactor en zijn brandstoffen Kernfusiereactie Brandstoffen ‘as’ van de reactie."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5

6

7

8 Het reguleren van een plasma

9

10 De kernfusiereactor en zijn brandstoffen Kernfusiereactie Brandstoffen ‘as’ van de reactie

11

12 Kernfusiereactor Het plasmavat bevat het plasma,temperatuur 100 miljoen graden. Tritium en deuterium fuseren er. De neutronen uit de fusiereactie worden niet door het magneetveld tegengehouden en bereiken de mantel. De warmte van de reactie wordt opgenomen door de mantel. De lithium-mantel wordt gebombardeerd met neutronen uit het plasmavat. De neutronen reageren er met de lithium en vormen tritium en helium. De tritium wordt naar het plasmavat teruggevoerd. De warmte van de reactie wordt via een warmtewisselaar in de mantel gebruikt om stoom te maken. Helium, de as van de reactie, een onschuldig gas. Een centrale van 1000 MW produceert 250 kg helium (=afval) per jaar


Download ppt "Het reguleren van een plasma De kernfusiereactor en zijn brandstoffen Kernfusiereactie Brandstoffen ‘as’ van de reactie."

Verwante presentaties


Ads door Google